Annonce
Sport

Flyvende Asgreen tager tidlig føring på Tour-enkeltstart

Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix
Den danske mester i enkeltstart, Kasper Asgreen, kom i mål i klart bedste tid på fredagens tidskørsel i Pau.

Kasper Asgreen har gjort sig selv til en seriøs bejler til at tage sejren på fredagens 27,2 kilometer lange enkeltstart i Tour de France.

Den danske mester i kampen mod uret blev på grund af sin placering langt nede i klassementet sendt afsted fredag som den blot sjette rytter, og det stod hurtigt klart, at han havde gode ben.

Asgreen kom i dannebrogstrøjen i mål hele 30 sekunder foran Chad Haga, der var den hidtil hurtigste, i tiden 35 minutter og 52 sekunder, og så kunne Quick-Step-rytteren sætte sig i den varme stol.

Her kan han ende med at sidde i lang tid. Asgreens holdkammerat Julian Alaphilippe bliver som indehaver af den gule trøje sendt afsted som sidste mand klokken 17.19. Franskmandens anses dog ikke som én, der kan vinde fredag.

- Det gik fint. Benene var gode. Jeg var selvfølgelig træt - vi er i anden halvdel af en grand tour, så det er meget naturligt - men det var en god enkeltstart med trætte ben, siger Asgreen efter sin tur på cyklen fredag.

Han blev i slutningen af juni dansk mester, da han blandt andet slog den tidligere tredobbelte DM-vinder Martin Toft Madsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce