Annonce
Navne

Flyvende professor: Helikopterlæge bliver professor på Aarhus Universitet

Jacob Steinmetz, der selv er tidligere helikopterlæge, er ny klinisk professor i akutmedicin med tilknytning til Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning. Foto: Louise Andresen Poulsen, Rigshospitalet

NYT JOB: Jacob Steinmetz er ny klinisk professor i akutmedicin og har samtidig tilknytning til Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning.

Han skal forske i den behandling, som alvorligt syge og svært tilskadekomne patienter får, inden de kommer på hospitalet.

Det skriver Aarhus Universitet, Health, i en pressemeddelelse.

Annonce

Ph.d. og overlæge Jacob Steinmetz forsker i den hjælp, som ambulancen, akutlægebilen og akutlægehelikopteren yder til mennesker, der har akut behov for behandling uden for hospitalet – for eksempel traumepatienter eller patienter med hjertestop og blodprop i hjertet.

Professoratet betyder, at forskningen i den akutte medicin styrkes. Jacob Steinmetz, der selv er helikopterlæge, skal medvirke til at koordinere den præhospitale forskning i Danmark og skabe mere internationalt samarbejde med særligt fokus på akutlægehelikopteren.

Jacob Steinmetz er netop tiltrådt sit kliniske professorat ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og er samtidig ansat i Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning og overlæge på Rigshospitalets Traumecenter og Anæstesiafdeling. Professoratet er finansieret af Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce