Annonce
Udland

FN kommer med ny bøn om børn i syriske lejre efter tragedie

Al-Hol-lejren i det nordøstlige Syrien er ifølge FN's humanitære organisation Ocha hjem for omkring 62.000 mennesker, hvoraf over halvdelen af under 12 år. (Arkivfoto). Foto: Delil Souleiman/Ritzau Scanpix
Dagen efter at fire børn omkom i en lejr i Syrien, opfordrer Unicef lande til at hjemtage alle mindreårige.

FN's børneorganisation, Unicef, opfordrer lande med statsborgere siddende i syriske lejre til at hente de børn hjem, som også befinder sig der.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Anmodningen fra Unicef kommer, dagen efter at fire børn omkom i en brand i den overfyldte fangelejr al-Hol det nordøstlige Syrien. Området er under kurdisk kontrol.

I lejren befinder sig blandt andre Islamisk Stat-sympatisører med dansk statsborgerskab og deres børn, som den danske regering har afvist at hente hjem.

Syriens kurdiske befolkning, som i flere år førte an i den amerikanskledede kamp mod Islamisk Stat, har fængslet flere tusinde påståede krigere fra bevægelsen og placeret titusindvis af deres familiemedlemmer i lejre. De kommer fra Syrien, nabolandet Irak og snesevis af andre lande.

- Der er over 22.000 udenlandske børn fordelt på mindst 60 nationaliteter, som sygner hen i lejre og fængsler udover mange tusinde syriske børn, siger Ted Chaiban, regionsdirektør for Unicef, i en meddelelse.

Han oplyser ikke antallet af børn, der bliver tilbageholdt i fængsler.

I begyndelsen af februar kom menneskerettighedseksperter fra FN med en tilsvarende opfordring til en lang række lande, deriblandt Danmark, om at hente kvinder og børn hjem fra lejrene.

- Tusinder af mennesker, der bliver holdt i lejrene, bliver udsat for vold, udnyttelse, misbrug og afsavn under forhold og behandling, som meget vel kan være tortur eller anden grusom, umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf i henhold til international lov, uden at kunne gøre noget.

- Et ukendt antal er allerede døde på grund af den måde, de bliver tilbageholdt, skrev FN -eksperterne i et brev til 57 lande.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce