Annonce
Debat

FN's traktat: Hvorfor siger Danmark ikke nej til atomvåben?

"Den danske regering ønsker ikke at ratificere en traktat, hvis indhold er indlysende til det bedste for menneskeheden. Angiveligt ønsker man ikke en ratificering, "da Danmark er medlem af Nato, og anvendelse af atomvåben indgår i Natos strategi"", skriver Hanne Lindby Thomsen. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Jamen, er der overhovedet nogen lande, der har atomvåben i dag? Et spørgsmål, man kan blive mødt med, når man som aktivist for freden er på gaden med informationsmaterialer.

Det fortæller om, at den danske befolkning er ringe oplyst om de faktiske forhold i verden i forhold til krig contra fred. Der er faktisk ni lande, der i dag er i besiddelse af atomvåben. Eksempelvis har Rusland 6490 sprænghoveder og USA 6185 sprænghoveder. Alene her er der sprængkraft til at ødelægge menneskets eksistens på Jorden mange gange. Er man i besiddelse af atomvåben, er det en nærliggende tanke, at man spekulerer i at anvende disse og ser fordele derved.


Der er stor risiko for, at Danmark og Europa bliver fremtidens atomslagmark. Lad os i fællesskab imødegå denne trussel.


FN's traktat om forbud mod atomvåben sættes i relief af ovenstående. Traktaten blev vedtaget i FN's generalforsamling med stort flertal i 2017. Traktaten er gældende fra 22. januar 2021, og 51 lande har indtil videre ratificeret den. Dog ikke vores lille fredelige Danmark.

Den danske regering ønsker ikke at ratificere en traktat, hvis indhold er indlysende til det bedste for menneskeheden. Angiveligt ønsker man ikke en ratificering, "da Danmark er medlem af Nato, og anvendelse af atomvåben indgår i Natos strategi".

Ønsker Danmark, at atomvåben bliver anvendt i fremtidige krige? Det er det oplagte spørgsmål.

Der er intet, der forhindrer, at Danmark også inden for Nato arbejder for udbredelsen af FN's traktat om forbud mod atomvåben.

Der er stor risiko for, at Danmark og Europa bliver fremtidens atomslagmark. Lad os i fællesskab imødegå denne trussel, lad os i fællesskab kræve, at Danmark ratificerer traktaten. Arbejd for etablering af atomvåbenfri zoner, informer venner, arbejdskammerater, naboer. Kræv, at Danmark ratificerer traktaten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-slutfløjts-podcast: Var der rødt kort? Gu VAR der ej

Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

AGF

David Nielsen om AGF-udvisning: - Det er helt grundlæggende forkert

AGF

Lynudvisning blev dyr for AGF: Taber for anden gang til FC Nordsjælland

Annonce