x
Annonce
Danmark

Fock om personsag: Jeg har ikke rusket i nogen

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Alternativets politiske leder, Josephine Fock, afviser pure, at hun skulle have haft en ubehagelig stil.

Alternativets politiske leder, Josephine Fock, genkender ikke billedet af, at hun skulle have rusket i ansatte.

Annonce

I en artikel i Information siger unavngivne kilder, at Josephine Fock har haft en ubehagelig ledelsesstil i perioden 2015-2018, har råbt af folk og i flere tilfælde har rusket i folk.

- Jeg har ikke rusket i nogen. Hverken medarbejdere, frivillige eller venner for den sags skyld. Jeg ved jo ikke, hvem det er, der har udtalt sig til Information. Det berører mig dybt, siger Josephine Fock til TV2 News.

Hun siger yderligere:

- Jeg sætter en ære i at opføre mig ordentligt, særligt som leder. Men der er ingen tvivl om, at vi på det tidspunkt var en spritny organisation, vi var ildsjæle. Vi skal pludseligt til at være professionelle. Der var der forskellige opfattelser af, hvad det var, at udøve ledelse.

Josephine Fock opfordrer dem, der har udtalt sig til Information, til at stille sig frem. Hvilket ingen ifølge hende har gjort over for hovedbestyrelsen.

- Disse anklager kommer helt bag på mig. Og derfor har jeg også sagt, at hvis nogen sidder med oplevelser, de føler har været grænseoverskridende, så vil jeg gerne snakke med dem, siger hun til TV2.

Josephine Fock blev 1. februar valgt til politisk leder af Alternativet. Folketingsgruppen havde ønsket Rasmus Nordqvist, men erklærede sig klar til at samarbejde med den nye leder.

Tirsdag aften holdt Alternativets hovedbestyrelse et møde med Josephine Fock, hvor de erklærede deres støtte til hende som politisk leder.

Josephine Fock siger, at hun har brugt den seneste måned på at samle partiet.

- Der har været en del uro. Folketingsgruppen bakkede mig som bekendt ikke op. Så vi har skullet bruge noget tid på at finde hinanden.

Den politiske leder siger, at alle i folketingsgruppen er klar til at samarbejde med hende, men tilføjer præmissen "nogle mere end andre".

Adspurgt om, hvem der skeles til, siger Josephine Fock:

- Det kunne blandt andet være Uffe Elbæk, det kunne også være Rasmus Nordqvist.

Uffe Elbæk er forhenværende politisk leder og stifter af Alternativet. Rasmus Nordqvist var politisk ordfører og stillede også op til posten som politisk leder. Han trak sig som politisk ordfører oven på valget af Josephine Fock.

Josephine Fock siger, at hun gerne vil have et godt samarbejde med de to.

- Jeg har hele tiden sagt, at Rasmus Nordqvist ville være en fremragende politisk ordfører, siger Josephine Fock og siger om Uffe Elbæk:

- Nu er det jo ikke mig, der har presset Uffe Elbæk ud. Han har selv valgt at trække sig. Og så er jeg blevet valgt.

- Jeg har et meget, meget stort folkeligt mandat. Noget af det, der er gået galt, det er, at der er kommet en distance til baglandet fra folketingsgruppen. Det er ikke kun folketingsgruppen, der er vigtig. Det er hele organisationen.

/ritzau/

Artikel i Information om Fock
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce