Annonce
Aarhus

Fodbold og fest i avisens jubilæumstelt

Katrine Bille med band stod for underholdningen af de yngste, og de fik, hvad de kom efter: Masser af gang i den.Foto: Kim Haugaard
Fodboldmagasinet Fodbold med Horup genopstod for en enkelt gang, da avisen lørdag markerede sit 225-års jubilæum i et stort telt på Banegårdsplads og med et program med appel til såvel de ældre som de alleryngste.

AARHUS: En klassiker genopstod, da Stiften lørdag havde inviteret århusianerne til at være med til at fejre avisens 225-års jubilæum: ”Fodbold med Horup”.

Og fodboldmagasinet på TV2 Østjylland, der blev lukket for et års tid siden, må være savnet. I hvert fald var der godt fyldt op i Stiftens festtelt på Banegårdsplads, da værten, Nick Horup, præsenterede dagens panel: Flemming Povlsen, Morten Bruun, avisens chefredaktør Jan Schouby, og Randers FCs direktør, Søren Pedersen.

AGF-træner David Nielsen skulle have deltaget, men fordi kampen mod Randers er rykket frem fra mandag til søndag, havde han så travlt med forberedelserne, at han meldte afbud. AGF-direktør Jacob Nielsen og sportschef Peter PC Christiansen kunne af samme grund heller ikke deltage.

Annonce
Børnene kender hende fra Lille Nørd på Ramasjang og havde ikke problemer med at leve med, da Katrine Bille underholdt i Stiftens jubilæumstelt.Foto: Kim Haugaard

AGF-sejr sælger aviser

I debatten blev Jan Schouby forholdt, at nogen mener, at avisen er alt for kritisk overfor AGF. Chefredaktøren måtte lidt småflov erkende, at en optælling har vist, at over en periode var kun fire procent af avisens artiklen om AGF kritiske. Og det er ikke nogen stor andel.

- Vi bringer de gode historier om AGF, og de få gange, der er noget skidt, skriver vi selvfølgelig også om det, sagde Jan Schouby og røbede en lille forretningshemmelighed:

- Vi sælger langt flere aviser, når AGF vinder, end når holdet taber.

Denne eftermiddag handlede debatten i panelet især om AGF og havde selvfølgelig fokus på søndagens kamp på Aarhus Stadion, hvor AGF og Randers FC møder hinanden.

Du kan høre hele lørdagens Fodbold med Horup på stiften.dk/AGF.

Krudt i røven

Festlighederne havde være i gang længe, inden der kom fodbold på programmet. Faktisk skulle man stå tidligt op for at være med fra starten.

Og det var der pænt mange, der havde valgt at gøre.

Allerede kl. 8 var der friskbrygget kaffe på kanderne og rundstykker i massevis, da Keld og Hilda indtog scenen i festteltet og spredte smittende glæde fra morgenstunden.

Senere på formiddagen var der meget mere glæde, men for en helt anden aldersklasse, da Katrine (Bille) fra Lille Nørd på DRs børnekanal, Ramasjang, satte fut i forsamlingen af børn, der sang, klappede hoppede og dansede med den sprælske Katrine.

- Du har godt nok krudt i røven, lød det højt fra en begejstret dreng, der levede sig helt med i Katrines show, der vekslede mellem sange, snak og dialog med børnene.

Og det havde han helt ret i.

Fodbold med Horup har stadig et talstærkt publikum. Der var masser af tilhørere, da programmet for en enkelt dag genopstod.Foto: Kim Haugaard

Flere 225-års arrangementer

Markeringen af avisens 225-års jubilæum, der officielt blev fejret på selve dagen – 3. januar - fortsætter med en række arrangementer den kommende tid. På programmet er blandt andet i juni foredrag af de tre ex-århusianere, TV2 journalist Ulla Terkelsen, komiker Jacob Haugaard og nu forhenværende Tour de France-ekspert og journalist Jørgen Leth. Alle tre arrangementer foregår på Salling Roof Top.

I september inviterer avisen til en "once in a lifetime"-middag på toppen af Aros. Her står den på velkomstdrink i Regnbuen og underholdning i verdensklasse, inden der serveres en fire-retters gourmetmenu kreeret af Michelin-stjerne kokken Wassim Hallal.

Dagens Fodbold med Horup-panel: Søren Pedersen, direktør i Randers FC, Flemming Povlsen, Nick Horup, Morten Bruun og avisens chefredaktør, Jan Schouby.Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce