Annonce
Debat

Fodbold og sammenhold

Som professionel fodboldspiller er jeg i en gunstig situation. Jeg er nemlig så heldig, at jeg kan leve af det, jeg elsker.

Annonce

Jeg kan leve af at spille fodbold. I hvert fald for nu.

Men selvom jeg lever af det, jeg elsker, så er der tale om et arbejde. For det at være fodboldspiller er ikke bare en hobby - det er et erhverv.

Præcis som alle andre - hvad enten du er sygeplejerske eller lærer- er jeg en del af arbejdsmarkedet. Og som tilfældet er det for både sygeplejersken og læreren, har vi fodboldspillere en overenskomst. Eller det havde vi, indtil vores arbejdsgiveres organisation, Divisionsforeningen, opsagde den. Derfor bliver den netop nu forhandlet af vores fagforening, Spillerforeningen, og Divisionsforeningen.

Hvis vi ikke når til enighed, så kan forhandlingerne ende med en lockout. Det betyder, at vi spillere ikke må tage på arbejde, og at der derfor ikke bliver spillet kampe. Det kan på sin vis sammenlignes med konflikten mellem lærerne og deres arbejdsgivere i 2013, da også de endte i en konflikt efter sammenbruddet ved deres overenskomstforhandlinger.

Det handler selvfølgelig ikke om, at vi ikke vil spille. For det vil vi gerne, men dog ikke for enhver pris. Vi vil gerne være sikret helt basale rettigheder som for eksempel pension, forsikring og en fornuftig sammenhæng mellem arbejdstid og løn - uanset alder og niveau.

Det forslag, som Divisionsforeningen er kommet med, går hårdest udover de nederste. Derfor kunne jeg i princippet også være ligeglad med forhandlingerne, da jeg ikke tilhører den gruppe og dermed ikke bliver hårdest ramt. Men det er jeg ikke. Tværtimod.

For vi spillere står sammen. Vi kæmper sammen for hinanden. Fælles front. Så når jeg stiller mig frem, som jeg gør her, handler det ikke om mig selv. Det handler derimod om fællesskabet. Vi kæmper en fælles kamp for tryghed og nogle fælles rettigheder og minimumskrav.

Vi vil gerne spille fodbold, men vi vil også sikres, at man bliver behandlet fair.

Derfor står vi sammen.

Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce