Annonce
Aarhus

Fodbold, trampolinpark, tivoli, cirkus eller havnebad: Hvad er byens bedste oplevelse for familien?

Fem vidt forskellige familieoplevelser kæmper om at blive kåret som byens bedste. Fotos: Kim Haugaard, Axel Schütt og Annelene Petersen

Fem vidt forskellige familieoplevelser kæmper om prisen - og æren - som byens bedste. Mød dem alle fem herunder.

AARHUS: Byens Bedste 2018 er i fuld gang, og blandt årets kategorier finder man 'bedste familieoplevelse.'

En ny kategori, men ikke desto mindre en vigtig en. I denne kategori hædrer vi attraktioner, institutioner og tilbud, der involverer hele familien.

Et sted, hvor man kan more sig, men måske også blive klogere. En destination eller et sted, som mor og far glædeligt smækker på bordet søndag morgen, for man ved, at der er garanti for, at både de store og de små har det sjovt.

Vi har med hjælp fra jer fundet frem til fem nominerede. Bliv klogere på dem alle sammen herunder.

Rush Trampolinpark har i tre år glædet børn og barnlige sjæle med deres store udvalg af gymnastikredskaber og trampoliner. Foto: Kim Haugaard

Rush Trampolinpark, Højbjerg

Det er en verdensomspændende, amerikansk, kæde af trampolinparker, der er landet i Aarhus - i hallen på Søren Nymarksvej. Med kun tre år på bagen er det blevet et yndet udflugtsmål for familier med børn i alle aldre.

Juryen peger på, at det er et slaraffenland for børn, og som bonus skal de voksne, der ikke hopper rundt, ikke betale.

4.000 kvadratmeter fis og ballade, under kyndigt opsyn af mange ansatte, især tidligere springgymnaster. Placeringen er ikke prangende, men praktisk og nem at nå frem til, skriver juryen.

Den ikoniske rutsjebane Orkanens Øje har kørt sin sidste tur, men Tivoli Friheden er stadig et populært valg, når hele familien skal på tur. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

Tivoli Friheden

En klassiker, og et sted, hvor langt de fleste århusianere på et tidspunkt har lagt vejen forbi. I år kunne Tivoli Friheden fejre 60 års jubilæum og Fed Fredag, Halloween i Friheden og julemarkedet har været med til at løfte tivoliet ind i en ny tid.

Placeringen i den grønne skov er uovertruffen, og indenfor hegnet er det med sikker hånd lykkedes at forny parken på næsten alle områder. Julemarkedet har taget Østjylland med storm, og vi er ellers svære at dupere, fordi vi har det herlige julemarked i Den Gamle By i bagagen. Med Hermans er der skabt et super teater, der byder på store oplevelser året rundt. Men bedst af alt er stadig stemningen, lysene og glæden under bøgetræerne, skriver juryen om baggrunden for nomineringen.

Selvom byens hold ikke just har sportslig succes, skaber de stadig sammenhold og glæde for en del århusianere. Foto: Kim Haugaard
Annonce

AGF

Det er ikke på grund af sportlig succes, at AGF er nomineret som en af de store. Det er alt det udenom klubben, der gør, at AGF er blandt de bedste familieoplevelser i byen.

At det er lykkedes at gøre match-day til en oplevelse, man nødigt vil undvære. Tænk på den imponerende fanmarch til stadion på 1. spilledag, fodboldgudstjenesten, det tårnhøje humør på tilskuerpladserne, familieaktiviteter o lign. Hvordan vil det så ikke se ud, hvis David Nielsen også lykkes med at genrejse klubben sportsligt?, skriver juryen.

Havnebadet nåede kun at være åbent et par måneder, men på den tid blev det en kæmpe succes. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Havnebadet

Med kun godt fire måneder på bagen, er Havnebadet blandt den nyeste af de nominerede. Og hvilken sommer at åbne på! Godt vejr trak massevis af besøgende til, små som store, og man kan vist godt kalde Havnebadet for en succes.

Med Havnebadet fik Aarhus en uovertruffen legeplads, som tilmed er utrolig smuk og tilfører området en længe tiltrængt menneskelig værdi. Åbningen var forsinket, men til gengæld var modtagelsen i den enestående sommer i 2018 forrygende, skriver juryen om nomineringen.

Zirkus Barnly er et et cirkus for børn, men også en cirkusskole. I år var første år, men både anmeldere og publikummer var begejstrede. Foto: Axel Schütt
Annonce

Zirkus Barnly

Cirkus Nemo er en uundværlig del af sommerlivet i Aarhus, og nu har børnene fået deres egen pendant; Zirkus Barnly. Et børnecirkus og en cirkusskole, der blev nok så vel modtaget hele vejen rundt.

Efterhånden betragter vi Søren Østergaard som en af vores egne. Og i år gik han så igen en ny vej, nemlig med et børnecirkus og en cirkusskole for børn, Zirkus Barnly. Det blev en stjernespækket modtagelse - fra børnene, fra familierne og fra anmelderne. Vi håber på masser af gentagelser, skriver juryen om baggrunden for nomineringen.

Annonce

Stem og vind

Afstemningen løber frem til 13. november, og du kan stemme på din favoritoplevelse for familien på stiften.dk/byensbedste. Husk også at stemme i de øvrige 12 kategorier.

Når du stemmer, er du automatisk med i konkurrencen om et rejsegavekort til Lissabon til en værdi af 14.000 kroner.

Vi finder vinderen i de 13 kategorier samt vinderen af Stiften-prisen ved et stort awardshow i Hermans i Tivoli Friheden torsdag 15. november.

Du kan selvfølgelig komme med. Billetter kan købes på stiften.dk/byensbedste.

Annonce
AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Skovfest på trods: Småfest er Smukfests coronavenlige lillesøster

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Sport

Lørdagens OL-program: I nat kan Sara Slott løbe sit sidste professionelle løb

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Vi skal gøre op med de negative renter: Det er uetisk at lade småsparere betale gildet

AGF

Europa-exit får konsekvenser i AGF: Her er fem bud på hvilke

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aarhus

Overvældende modtagelse: Nyt surdejsbageri blæst bagover på Frederiksbjerg

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Alarm 112

El-løbehjul i sammenstød med lastbil: Kvinde hentet i ambulance

Annonce