Annonce
Aarhus

Fodbold under Kulbroen: Sydhavnen har fået egen bane

Fodboldbanen under Kulbroen blev indviet lørdag og straks taget i brug. Foto: Jens Thaysen

Midt imellem erhverv og kultur har Sydhavnen fået ny fodboldbane.

AARHUS: Lørdag blev en ny fodboldbane på Sydhavnen indviet - en midlertidig prøvebane, der skal teste beliggenheden i et erhvervs- og kulturområde.

- En permanent løsning er dyr, og udviklingen i området er slet ikke der, hvor man kan placere en sådan endnu, så derfor har vi valgt at skabe en midlertidig bane, som folk kan bruge i et års tid. Sydhavnen er på vej til at blive Danmarks første moderne erhvervsområde med erhverv side om side med kultur, sport og socialt udsatte i en grøn og bæredygtig bydel. Vi vil gerne med til at vise alt det, som området kan, og det her er et projekt lige efter vores hoved, siger Martin Thim fra Kulbroens Venner, der står bag idéen, i en pressemeddelelse.

En del af formålet med projektet er at skabe et anderledes mødested for forskellige grupper af århusianere, og derfor blev projektet skudt i gang lørdag med en fodboldturnering for alle.

Bag banen står også Aarhus Kommune, Buus Anlægsgartner, Aarhus Festuge, Aarhus 2018 - Europæisk Frivillighovedstad, Domis og Ombold Gadefodbold.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Læserbrev

Læserbrev: Det handler om at være kreativ i en svær tid

Danmark står i en helt ekstraordinær situation på grund af coronavirussen og al dens uvæsen. Det er der efterhånden ingen tvivl om. Mens virussen hærger, dukker der heldigvis massevis af solstrålehistorier op om fællesskab og sammenhold. Dem er det værd at rette fokus mod. Landet over er danskere begyndt at flage om søndagen. Flage for fællesskabet. I Aarhus bakker vi på tværs af partiskel op om det fantastiske initiativ. Ved at hejse flaget om søndagen markerer vi sammen, at Aarhus og hele Danmark står sammen – hver for sig. For hvad kalder mere på sammenhold og fællesskab end gode gamle Dannebrog? Og det er ikke kun hjemme i det private, sammenholdet viser sig fra sin bedste side. Da Aarhus Kommune efterlyste værnemidler til brug i kampen mod virussen, meldte flere private virksomheder sig hurtigt på banen med værnemidler, som de godt kunne undvære. Flere produktionsvirksomheder har endda indstillet deres normale produktion af alt fra juice til reklameskilte for at producere værnemidler. I en krig dur det ikke, at soldaterne helt ude i fronten løber tør for ammunition. Så er slaget tabt. Det samme gør sig gældende på sygehusene, på plejehjem og alle de andre steder, hvor der bliver kæmpet en brav kamp for at holde virussen væk. Det er også vigtigt med nogle gode oplevelser, i en tid, som på trods af det gode vejr, kan virke lidt grå og trist. De fleste plejehjemsbeboere sidder afskærmet fra familie og venner, og kommunens oplevelsesmedarbejdere og frivillige kommer ikke længere på plejehjemmene. Hverdagen kan derfor godt virke lidt tom, selvom de dygtige medarbejdere på plejehjemmene gør deres, for at beboerne får en aktiv og god hverdag. Musikalske kræfter i Aarhus er derfor gået sammen om at give plejehjemsbeboere en god oplevelse. Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og mange andre tager nemlig rundt og spiller vindueskoncerter uden for plejehjemmene til stor fornøjelse for mange plejehjemsbeboere. I denne uge er der også påskegodter på vej til beboerne på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som ildsjæle pakker og udbringer. Listen af kreative tiltag er meget længere, og det viser, at vi på trods af krisetider sagtens kan finde sammen i fællesskab – selvom det sker på afstand – og hjælpe hinanden og hele samfundet. Og den slags skaber også håb for fremtiden.

Aarhus

Her er planen: Dagtilbud og folkeskoler i Aarhus åbner gradvist over flere dage

Aarhus

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Aarhus

Bundsgaard om gradvis åbning af skoler og institutioner: Det bliver godt for både voksne og børn

AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Annonce