Annonce
Indland

Fodboldkamp endte i kæmpe slagsmål: - Jeg har aldrig set noget lignende

Det, der skulle være endt med et rødt kort som følge af en hård tackling, udviklede sig i stedet til et stort slagsmål. Der er ikke enighed omkring episodens omfang. Genrefoto

Fodboldkamp i Mejdal løb helt løbsk torsdag aften, da der var opgør i Asyl Ligaen, der består af hold fra landets asylcentre.

Mejdal: Der manglede spilforståelse, der var film, og der var episoder, der kunne se voldsomme ud, men ikke noget ud over det usædvanlige, da Holstebro Z og Jelling torsdag aften mødtes i Asyl Ligaen på Mejdal Stadion.

Indtil fem minutter før tid.

Her tacklede en Jelling-spiller en modstander så voldsomt, at forseelsen stod til udvisning.

- Jeg var tæt på episoden og var på vej over for at vise ham ud, da modspilleren springer op og tager kvælertag på Jelling-spilleren, og dér starter tumulten, forklarer kampens dommer Damir Zvirkic.

Der udbrød et stort slagsmål, der varer tre-fire minutter og bød på blandt knytnæveslag. Dommeren var magtesløs.

- Det gik langt over stregen. Jeg har været dommer i mange år, men aldrig set noget lignende. Når et hold har en kamphane, så plejer der som reglen at være ti andre, der er fornuftige, og i Mejdal var der også nogle stykker, der forsøgte at komme imellem, men der var flere, der ville slås, siger dommeren, der forgæves måtte forsøge at standse masse-slagsmålet.

- Det var faktisk en ret ubehagelig oplevelse. Jeg vil skyde på, at der på et tidspunkt er 30 mennesker inde på banen, og det er helt uoverskueligt, for får vi brudt et slagsmål op et sted, så starter det et andet. Det var slet ikke til at holde styr på, siger Damir Zvirkic.

Det var både spillere, holdledere og tilskuere, som enten deltog i slagsmålet eller prøvede at stoppe det.

Annonce

Jeg har været dommer i mange år, men aldrig set noget lignende. Når et hold har en kamphane, så plejer der som reglen at være ti andre, der er fornuftige, og i Mejdal var der også nogle stykker, der forsøgte at komme imellem, men der var flere, der ville slås.

Damir Zvirkic, dommer.

Klar igen

Da der omsider falder ro over gemytterne, er det svært for dommeren at vurdere, hvor mange der skal udvises, og det besluttes hurtigt, at kampen helt skal aflyses.

- Der er så mange, der var involveret, at jeg ikke kunne holde styr på, hvem der skulle udvises, siger dommeren.

- Efter kampen er der nogle af udeholdets spillere, der banker på min dør og vil høre om hvordan og hvorledes. Men dér sagde jeg, at det gad jeg overhovedet ikke at diskutere, tilføjer Damir Zvirkic, der trods den ubehagelige oplevelse meldte sig klar til en ny dommeropgave fredag aften.

Holstebro Z består af beboere på Asylcenter Holstebro, og Asyl Ligaen er en række, hvis hold kommer fra asylcentre.

Næste skridt

Slagsmålet får et efterspil.

Dommeren skal indberette sin oplevelse, hvorefter det vurderes, om der skal være en følgestraf.

- Det er en lidt speciel situation, fordi Asyl Ligaen er en anden række, så vi skal lige finde ud af, hvor vi skal rette vores kritik hen, siger Thomas Birch, der er formand for Vestjydsk Fodbolddommer Club.

Selvom Thomas Birch er forholdsvis ny på posten, så kan han heller ikke mindes at have hørt om et så voldsomt slagsmål på en fodboldbane. Men optrinnet skal ikke have lov til at gå ubemærket hen.

- Vi skal have episoden studeret, så vi forhåbentlig kan få forebygget, at noget lignende sker igen, siger han.

Der løbes med en halv vind

Formand for Mejdal-Halgård Fodbold og træner for det nystartede Holstebro Z kan ikke genkende udlægningen fra en fodboldkamp, der blev afblæst torsdag aften.

Det, som dommere og visse tilskuere oplevede som et stort slagsmål mellem op til 30 personer, stemmer ikke med den opfattelse, Jesper Ejstrup havde af torsdagens fodboldkamp mellem Holstebro Z og Jelling.

- Det var en god kamp, hvor der blev gået til den, og der var rigtig mange gode spillere. Det gik fint indtil fem minutter før tid, hvor der så kommer denne klump, men der sloges ikke, som det er blevet beskrevet, siger Jesper Ejstrup, der er formand for Mejdal-Halgård Fodbold og træner for det nystartede fordboldprojekt, der består af spillere fra asylcentret i Holstebro.

Jesper Ejstrup roser kampens dommer for en flot dømt kamp, ligesom han talte med ham både før og efter.

- Efter kampen gav mit hold hånd til dommeren, og da jeg samlede dem i midtercirklen, sagde jeg, at jeg ikke ville acceptere den slags opførsel, og der er familier og børn til stede.

Ifølge træneren var der to spillere impliceret i det, Jesper Ejstrup kalder en almindelig forseelse, som var startskuddet til tumulten, hvor få andre blandede sig. Men der var hverken kvælertag eller knytnæveslag, mener Jesper Ejstrup.

- Selve optrinnet i kampen sker overalt i seniorkampe hver aften - dog ikke hvor alle spillere blander sig - men jeg har set og hørt om det, der er meget værre, som når nogen slås ned, en dommer bliver jagtet ud til sin bil, eller at man passer hinanden op i omklædningsrummet, siger han.

Jesper Ejstrup mener, at en for dårlig kondition er årsag til, at de voldsomme forseelser finder sted. Men den jyske Asyl Liga, der er for spillere fra asylcentre, er kun lige begyndt, så det vil blive bedre, også når man lærer de temperamentsfulde spillere bedre at kende, så de kan tages ud, inden de koger over, vurderer han.

Episoden vil blive påtalt, understreger han. For et par uger siden var der et lignende tilfælde.

- Det er integration, at vi får vist vores kultur med at give hånd til modspillerne både før og efter kampen, eller at man bliver stående på sidelinjen, når sådan noget sker.

Asyl Ligaen foregår i et andet regi, og klubben i Mejdal har stort set kun lagt baner til, fordi klubben ligger tæt på asylcentret. Der er i alt 38 spillere fordelt på to hold, og de skal stadig have lov til at spille og træne, mener formanden.

- Mejdal skal have plads til det. Hvem ellers? Hvis vi ikke kan, hvem kan så, for vi har om nogen ressourcerne til det i Mejdal, siger Jesper Ejstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce