Annonce
Aarhus

Fodboldklub til Aarhus Kommune: Se her, hvordan I kan skaffe os en kunstgræsbane

Formand Tom Samsøe Hansen på den grusbane i Hasselager, hvor kunstgræsbanen er en mulighed. Foto: Eva Stjærkær Hansen

Fodboldklubben i Kolt-Hasselager kommer med en idé, som byrådet får svært ved at sige nej til.

Annonce

AARHUS: Regnen siler ned året rundt i Danmark, og fodboldklubberne har dermed et ekstra incitament for at få baner af kunstgræs. I Aarhus Kommune er der ikke penge til at opfylde alle ønsker på én gang, men i Kolt-Hasselager har fodboldklubbens formand fået en god idé, så pengene bliver skaffet på en ny måde.

Tom Samsøe Hansen, formand for Kolt Hasselager IFs fodboldafdeling, har fundet ud af, at hvis kommunen sælger nogle fodboldbaner, som klubben bruger i Kolt, kan en del af pengene bruges til en ny bane af kunstgræs i Hasselager. Og salget kan kobles sammen med salget af den nedlagte Kolt Skole.

KHIF får støtte af en del politikere i Aarhus Byråd og håber, der bliver flertal for løsningen. Partierne Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti er så vidt, at de på det næste byrådsmøde stiller forslag om, at Aarhus Kommune laver en fodboldbane af kunstgræs ved Bavnehøj Skole i Hasselager, hvor klubbens fodboldbaner ligger. Bavnehøj Skole er den tidligere Hasselager Skole og sammenlægningen af skolerne i Kolt og Hasselager.

Tom Samsøe Hansen greb muligheden, da der for nylig var vælgermøde i området, og de fleste politikere på stedet var straks med på ideen.

- Det er en fantastisk idé, klubben er kommet med. En fuldt finansieret bane af kunstgræs er ikke hverdagskost. Derfor skal vi som politikere gribe muligheden og sige ja tak, siger Gert Bjerregaard, der er politisk ordfører for Venstre og med ved valgmødet, hvor ideen blev bragt frem.

- Pengene ved grundsalg går normalt i en særlig pulje, men her bør de bruges lokalt, siger Hans Skou (V).

Socialdemokratiet er mere lunken over for ideen.

Steen B. Andersen (S), formand for byrådets kulturelle udvalg, afviser dog ikke muligheden.

- Men vi skal have en god drøftelse af sagen. Idrætsforeningen ejer jo ikke banen i Kolt. Det gør kommunen, så vi skal drøfte principperne. Normalt går penge fra grundsalg i en bestemt pulje. Det skal vi drøfte samt lokalplanen, og vi skal have sikkerhed for, at klubben kan drive banen. Jeg anerkender den gode idé, og at vi skal tænke ud af boksen, siger Steen B. Andersen, der har haft flere møder med klubben.

- Det er utraditionelt tænkt, men det stiller os også i nogle dilemmaer, siger han.

 
Annonce

Spiller to steder

- Vores fodboldbaner ligger to forskellige steder - ved Kolt Skole og Hasselager Skole, og vi vil gerne have aktiviteterne samlet i Hasselager. Vi er også ved at bygge et klublokale i Hasselager, så vi kan få mere klubliv. Vi kan heller ikke længere klæde om og have materialer i Kolt Skole, siger Tom Samsøe Hansen.

Han vurderer, at fodboldbanerne i Kolt kan indbringe 15 millioner kroner, hvis de for eksempel udstykkes til byggegrunde. En bane af kunstgræs koster fem-seks millioner kroner afhængigt af størrelsen.

Klubben ser to muligheder for placering af kunstgræsbanen. Enten kan den laves på den nuværende grusbane, eller den kan lægges på opvisningsbanen, og så skal grusbanen gøres til en græsbane.

Tom Samsøe Hansen siger, at der er total opbakning til projektet i lokalområdet. Det vil frigøre timer til andre idrætsgrene i hallen, fordi fodboldspillerne med kunstgræsset vil være udendørs om vinteren. Det vil give Bavnehøj Skole mulighed for at bruge banen året rundt, og der bliver mindre slitage på græsbanerne, der så vil få bedre standard.

- Det er også en fordel, at vores små medlemmer ikke skal sendes til Kolt fra skolen, siger Tom Samsøe Hansen.

KHIFs fodboldafdeling har omkring 400 medlemmer, børn og voksne.

I det seneste budgetforlig i Aarhus Kommune blev der afsat kommunalt tilskud på i alt 10 millioner kroner til tre kunstgræsbaner i Aarhus. Den normale procedure er, at en klub tildeles cirka 3,14 millioner kroner i tilskud og skal så selv skaffe resten. Klubberne står i kø for at være med.

Lige nu er der kunstgræs i Aarhus Kommune hos AGF, Idrætshøjskolen, Aarhus Fremad, VRI, Tilst, Lyseng, ASA, Gellerup, Beder-Malling og Egå, og en mindre bane er på vej i Åbyhøj. Også Viby og Brabrand er på vej med baner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce