Annonce
Østjylland

Vold på banen: Målmand dømt for grov vold

At sparke til et andet menneske med fodboldstøvler på er strafbart - også når det sker under kampens hede på banen. Arkivfoto
At en målmand under en fodboldkamp i serie 4 i februar sparkede en modspiller i hovedet, kostede ham dengang et rødt kort. Nu er det ved Retten i Randers blevet suppleret med en dom for grov vold.

Randers: En 32-årig målmand på et serie 4 hold i fodbold er ved retten i Randers blevet dømt for grov vold begået under en fodboldkamp i februar, idet han under kampen sparkede en 27-årig modspiller i hovedet, så denne brækkede næsen og pådrog sig en hjernerystelse.

Den 32-årige mand kæmpede under den pågældende kamp om bolden med sin 27-årige modspiller. Modspilleren faldt til jorden, og ifølge flere vidner sparkede målmanden ham herefter bevidst i hovedet med sin fodboldstøvle. Dommeren gav straks den 32-årige rødt kort, men det endte altså med, at episoden også fik et retsligt efterspil, da modspilleren efterfølgende anmeldte målmanden for vold.

Retten i Randers har nu idømt den 32-årige målmand 60 dages fængsel, som er betinget af 80 timers samfundstjeneste. Det betyder konkret, at han ved at udføre samfundstjeneste i 80 timer kan slippe for en tur bag tremmer.

Udover den betingede frihedsstraf blev han også dømt til at betale den 27-årige en erstatning på 2000 kroner.

Annonce

Vold er vold

Den 32-årige forklarede, at det ikke var bevidst, at han havde sparket modspilleren i hovedet, og han nægtede sig derfor skyldig i grov vold.

Retten fandt det dog ud fra vidneforklaringerne bevist, at sparket var forsætligt.

Anklager Steffen Andersen er tilfreds med dommen.

- Denne dom viser, at man risikerer at blive dømt for vold, selv om episoden foregår i kampens hede på en fodboldbane. Et overfald er et overfald, uanset om det sker på eller uden for banen, og her var det endda så voldsomt, at den tiltalte blev dømt for grov vold, siger anklageren.

Den 32-årige modtog dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Genåbning af idrætshøjskole er problematisk: Nye krav ville have givet grund til overvejelse

Annonce