Annonce
Østjylland

Fodboldspillere er som forårskåde køer: FC Horsens og SIK melder klar til at genoptage træningen

Sådan ser det ud hos FC Horsens, når der ikke er coronalukket. Fra på mandag håber klubbens formand, at der kan komme gang i træningen igen. Særligt de yngste, der ikke spiller 11 mands-fodbold, får glæde af et forsamlingsbud, der efter alt at dømme rykkes fra fem til 20 for udendørs foreningsidræt. Arkivfoto: Nicolai Skovgård
Der mangler en politisk blåstempling, men meget tyder på, at op til 20 må samles til fodboldtræning fra på mandag - og det skaber glæde i et par af byens store klubber.

Horsens: Endnu mangler et ja fra politikerne, men meget tyder på, at fodboldspillere fra på mandag kan komme på græs - i hvert fald den kunstige udgave af det. Det vækker glæde i FC Horsens og Stensballe IK.

De to klubber har tilsammen flere end 1700 fodbold-medlemmer, og selv om der er et stykke vej til normale tilstande, er en lempelse fra fem til 20 en genvej til i hvert fald træning og det sociale samvær, de fleste har skreget på i måneder.

- Vi er max klar! Det er en kæmpe forløsning at kunne træne igen, og den dag, der åbnes, træner vi igen i Stensballe. Vi er 20-50 medlemmer pr. årgang, og vi kan godt træne forsvarligt på en hel kunstgræsbane. Forældrene skal være trygge, siger Søren Knigge, bestyrelsesformand for Stensballe IK, der har flere end 800 medlemmer alene i fodboldafdelingen.

I FC Horsens i Sydbyen er der p.t. 909 medlemmer, og formand Mogens Hansen glæder sig især på børnenes vegne.

- Det er vigtigt, at de kan komme ud af røre sig igen. Med en grænse på 20 kan vi spille otte-, fem- og tremandskampe. 11 mands-fodbold kan man jo ikke endnu, siger Mogens Hansen.

Han finder det urealistisk, at 909 medlemmer kan træne på én bane. Han afventer - som sin kollega i Stensballe - hvad afstandskrav mellem trænende grupper og så videre ender på.

Annonce

Medlemmer er der endnu

Ingen af de to klubber har oplevet medlemsflugt, selv om det har været begrænset, hvad man får for sine penge.

De yngste medlemmer i FC Horsens får opkrævningen for den nye sæson en måned senere end normalt - i april.


Vi er sociale væsener og har et kæmpe efterslæb.

Søren Knigge, Stensballe IK


- Vi synes ikke, vi kan være andet bekendt. Med en udsættelse kan de se, at de får noget for pengene. Vi kan som bestyrelse ikke sætte kontingentet ned - det er altid op til en generalforsamling - men vi kunne udskyde betalingen, forklarer Mogens Hansen.

Søren Knigge fortæller, at man i SIK holder fast i den normale kontingentbetaling, men at man "kører den lidt lempeligt" i forhold til betalingsfrister.

- Vi har stadig en administration, der skal lønnes, og vi har henstillet til, at folk betaler. Så må vi se, om der falder nogen fra. Jeg synes, folk har været søde og flinke og har bakket op. Det er vi glade for.

Stensballe fik kunstgræsbane i 2015, og den kommer virkelig til sin ret, når der formentlig fra på mandag kan trænes i grupper á maksimalt 20 spillere og trænere. Almindelige græsbaner åbnes typisk først omkring 1. april. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Måske to kampe om ugen

Turneringskampe starter typisk omkring påske i takt med, at kommunerne siger ja til at åbne græsbanerne.

- Har du et begrundet håb om, at turneringen bliver afviklet i foråret?

- Ja - måske med et mere sammenpresset program, når vi nu kommer senere i gang. Mange er klar til at spille to kampe om ugen, forudser SIK-formanden.

Enkelte steder i byen er der træning nu med deltagelse af typisk fire spillere og en træner pr. gruppe, men i FC Horsens og SIK valgte man at droppe træning helt, da de skrappe restriktioner kom før jul.

- Derfor bliver det som forårskåde køer, der skal tilbage på græs. Vi er sociale væsener og har et kæmpe efterslæb, siger Søren Knigge om forventningens glæde.

Stensballe IK rummer også alt fra gymnastik og håndbold til floorball og bueskydning, men det er primært indendørs idrætter, så fodbolden ligner den største vinder lige nu.

Annonce

Klubbernes store events

Både Stensballe IK og FC Horsens har store arrangementer i løbet af en sæson, og hvad er status så på dem?

- Vi har vores fodboldskole til sommer, og så har vi hvert år et stort pigestævne i august med hold fra hele Danmark og udlandet. Det håber vi på at gennemføre. Vi har venskabsklubber fra USA og Hawaii, og her kan jeg være mere i tvivl, om vi får arrangeret noget, siger Søren Knigge fra Stensballe IK.


Nu skal de frivillige, der arbejder i klubhuset, jo ud på banerne for at træne.

Mogens Hansen, FC Horsens


- Vi plejer at have en træningsturnering for elitepigehold i marts. Den er for længst aflyst. Vi har fået tilbudt et Carlsberg-arrangement i august, som vi håber på at gennemføre. Sidste år afviklede vi fodboldskole i første uge af skolernes sommerferie - med coronarestriktioner. Vi ved ikke, om det bliver muligt i år. DBU står for det, og det er deres afgørelse, siger Mogens Hansen fra FC Horsens.

Hvad der ellers kan arrangeres hen over sommeren og efteråret, ved han ikke. Han og klubbens bestyrelse mødes onsdag og håber da at være klogere på detaljerne i genåbningsplanen.

Mogens Hansen (t.h.) er formand i FC Horsens, og han afventer mere præcise retningslinjer for træning, der formentlig kan starte på mandag. Onsdag mødes han med sin bestyrelse. Arkivfoto: Nicolai Skovgård
Annonce

Faciliteterne shines op

FC Horsens benytter pausen til en væsentlig opgradering af omklædningsrum, indgangsparti og lys i klubhuset, og det er lige før, man render ind i et positivt problem.

- For nu skal de frivillige, der arbejder i klubhuset, jo ud på banerne for at træne, siger Mogens Hansen med et smil.

Tirsdag er der politiske forhandlinger om ekspertgruppens beregninger, og onsdag ventes regeringen med statsminister Mette Frederiksen i spidsen at holde "tale til nationen" om tiden efter 1. marts.

Ekspertgruppens anbefaling

En ekspertgruppe har regnet på alle aspekter af en genåbning, og deres bud lyder sådan her:

I forhold til udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi indstilles det, at forsamlingsforbuddet (fra 1. marts, red.) hæves fra fem til 20 personer.

Folketingets partier skal tirsdag fra kl. 15.30 forhandle om genåbningen af Danmark, og så er regeringens plan et pressemøde i løbet af onsdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce