Annonce
Aarhus

Fodgænger overfaldet: Opfordrede bilist til at samle plastflaske op

Politiet leder nu efter to mænd i en Seat efter det voldelige overfald i Åbyhøj. Fotos: Scanpix/Google Street View

En 44-årig mand fik fredag eftermiddag en flænge i hovedet, fordi han opfordrede en bilist til at samle en smidt flaske op.

AARHUS: En 44-årig mand blev fredag eftermiddag overfaldet i Åbyhøj.

Manden kom gående på en gangsti ved Åbyhøjgård, da han så en bil med to mænd komme kørende på en sidevej. Den ene mand i bilen smed en halvlitersflaske ud af vinduet, og det fik den 44-årig mand til at tage kontakt til bilen.

Manden opfordrede herefter de to mænd til at samle flasken op, men det endte i første omgang i en diskussion og derefter med et overfald på manden, som fik en flænge på næseryggen, oplyser Østjyllands Politi.

Overfaldet skete klokken 12.47, og politiet hører gerne fra vidner, som har set episoden eller bilen, som de kom kørende i.

Gerningsmændene beskrives som:


  • Mellemøstlige af udseende. Føreren havde fuldskæg, og medpassageren var iført en sort kasket.
  • De kom kørende i en mørkeblå Seat Leon, hatchback af ældre årgang med et ukendt registreringsnummer.

Har man oplysninger bedes man kontakte politiet på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce