Annonce
Indland

Folk kan ikke få nok: Danmarks bedste romkugler leveres nu med pakkeservice

15 styks romkugler til en kunde et sted ude i landet. Onsdag begyndte Nørre Aaby Bageri at sende kugler ud af huset. Foto: Carsten Bjørn Bak Matthiesen

Den første forsendelse af romkugler lander i morgen i blandt andet Aarhus.

FYN: De er små, de er runde, og de er brune. Og folk kan ikke få nok. Onsdag formiddag lancerede Nørre Aaby Bageri en ny forretningsstrategi, der skal få deres romkugler ud i hele landet, selv om kunderne ikke kan komme til Nørre Aaby. Pakket i æggebakke-lignende emballage og med et køleelement i bunden, leveret af GLS, kan romkugle-elskere i kongeriget få stillet deres trang. 15 styks for 199 kroner inklusiv forsendelse.

I marts vandt bager Carsten Bjørn Bak Matthiesen titlen for Danmarks bedste romkugler. Siden da har romkuglesuccesen ingen ende villet tage. Det gør den bestemt heller ikke nu.

- Jamen, det er faktisk lidt skræmmende. Jeg har lige fyldt en indkøbsvogn med 20 æsker med romkugler, som jeg har sendt af sted med GLS. Bare i den første time, efter vi annoncerede det på facebook i formiddags, fik jeg mange bestillinger. Ét er at sidde ved skrivebordet og tænke over det, noget andet er at telefonen eksploderer med sms'er med bestillinger, siger bageren, der gennem længere tid har forberedt den nye forretningsstrategi.

Annonce

Når landet rundt

Romkuglerne kan nu leveres fra dag til dag, hvis man bestiller mellem mandag og torsdag. men allerede på den første dag med romkugleforsendelser, kan bageren se, at det kommer til at kræve en anden og hurtigere rutine, hvis han skal sende flere tusinde kugler ud af butikken på denne måde.

- Vi skal have lavet en fast aftale med GLS, for det tager lang tid at registrere hver enkelt pakke. Så er det bedre, at de henter en hel indkøbsvogn ad gangen, siger Carsten Bjørn Bak Matthiesen, der er lidt forpustet over, hvor travlt han har haft.

Den første forsendelse af romkugler lander i morgen i Hundested, Helsingør, Hellerup, Aarhus, Ikast, Bjæverskov og mange, mange andre steder.

Hjemmeside undervejs

Det har været et virkelig travlt halvår, der er gået, siden han vandt konkurrencen. Bageren har masser af idéer til, hvordan hans berømte romkugler skal komme ud til kunderne.

Idéen om at sende dem ud har været undervejs i lang tid, og også en hjemmeside er på vej.

Den varme sommer satte kundernes lyst til romkugler lidt på standby, og det har man godt kunnet mærke i butikken, men derfor han Carsten Bjørn Bak Matthiesen ikke mistet modet.

Det nye tiltag blæser atter gang i romkuglespiserne, og det har også betydning for, hvordan bemandingen i butikken ser ud. Hvis dette bliver en succes, skal man måske til at ændre rutiner, og pakke kuglerne på forhånd, så de er på forkant med det tidligere på dagen.

For et halvt år siden, da Nørre Aaby Bageri løb af med vindertitlen, fortalte bageren, at han ikke ville stille op i konkurrencen igen. Til trods for en bragende succes, holder han fast i den udtalelse.

- Det har også været hårdt arbejde. Det kan tælles på to hænder, hvor mange fridage, jeg har haft det sidste halve år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce