Annonce
Skanderborg Håndbold

Folk skal blive hængende: Skanderborgensisk dobbeltopgør skal sikre flere tilskuere til kvindekampen

Cornelius Kragh har i denne sæson scoret 32 gange og er Skanderborgs klare topscorer. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Tilskuertallet til Skanderborgs kvindekampe har været skuffende ifølge klubbens formand.

HÅNDBOLD: Når Skanderborg fredag aften inviterer på tophåndbold i Orangeriet, er der ikke bare én kamp.

Der er to.

Skanderborg Håndbold har bevidst valgt at samle to spilledage i det nuværende turneringsprogram for at spille dobbeltkampe. Herrerne spiller klokken 18:00 med en kvindekamp klokken 20:15.

Det er der især én god grund til. Kvindeholdet savner tilskuere, selvom der altid er gratis adgang, og klubben håber på, at folk bliver hængende, når herrekampen mod Lemvig/Thyborøn er slut.

- Et gæt er, at der cirka er 350 tilskuere i snit til damekampene, og det er ikke acceptabelt. Der er vel tre til fire gange flere tilskuere til herrekampene, og der er også en bedre eksponering af deres kampe, mens det også er et hold, der nærmer sig det professionelle stadie. Der er kvinderne slet ikke.

- Vi håber, at folk bliver hængende til kvindekampen. De fortjener flere tilskuere. Og så er det jo en fredag i efterårsferien, hvor der er god mulighed for, at børnefamilierne kan blive hængende, siger Skanderborg Håndbolds bestyrelsesformand Jens Christensen.

Annonce

Skanderborg Håndbold

  • Herreholdet møder Lemvig-Thyborøn Håndbold med kampstart klokken 18:00
  • Dameholdet møder Nykøbing F. Håndboldklub med kampstart klokken 20:15
  • 8. februar forsøger Skanderborg sig igen med to kampe samme dag. Her møder herreholdet GOG, mens damerne spiller mod Horsens

Kold beregning bag gratis entré

Kvinderne tilskuertal har været lavt, selvom der er gratis adgang til holdets kampe. Den gratis entré kommer ud fra en beregning.

- Man kan selvfølgelig sige, at det er at nedgøre produktet ud fra, at man kun skal betale for at se herreholdet. Men vi har lavet en kold kalkyle i forhold til fritidsloven, hvor der står, at man skal betale for halleje, hvis man tager entré. Vi tror ikke, at entréindtægterne kunne opveje prisen for hallen, og når vi ikke tager entré, er hallejen gratis, siger Jens Christensen.

Derudover er der normalt heller ingen VIP-arrangementer til kvindekampene. Derfor har man sat herrekampen først, så de vigtige folk kan se kvindekampen fra VIP-pladserne bagefter.

- Vi forsøgte os en gang med de her dobbeltopgør i sidste sæson, og der gjorde vi den erfaring, at der faktisk var flere tilskuere til damekampen. Det er kun TTH, der, udover os, har et hold i både dame- og herrehåndboldligaen, og de har konsekvent forsøgt sig med dobbeltopgør, hvor det også er lykkes at få flere tilskuere til damekampen, siger Jens Christensen.

De to Skanderborg-hold er startet på vidt forskellige måder i sæsonen. Herrerne ligger godt nok nummer ti, men er bare to point fra tredjepladsen i en utrolig tæt række. Kvinderne er næstsidst med en sejr i syv kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce