Annonce
Skanderborg Håndbold

Folk skal blive hængende: Skanderborgensisk dobbeltopgør skal sikre flere tilskuere til kvindekampen

Cornelius Kragh har i denne sæson scoret 32 gange og er Skanderborgs klare topscorer. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Tilskuertallet til Skanderborgs kvindekampe har været skuffende ifølge klubbens formand.

HÅNDBOLD: Når Skanderborg fredag aften inviterer på tophåndbold i Orangeriet, er der ikke bare én kamp.

Der er to.

Skanderborg Håndbold har bevidst valgt at samle to spilledage i det nuværende turneringsprogram for at spille dobbeltkampe. Herrerne spiller klokken 18:00 med en kvindekamp klokken 20:15.

Det er der især én god grund til. Kvindeholdet savner tilskuere, selvom der altid er gratis adgang, og klubben håber på, at folk bliver hængende, når herrekampen mod Lemvig/Thyborøn er slut.

- Et gæt er, at der cirka er 350 tilskuere i snit til damekampene, og det er ikke acceptabelt. Der er vel tre til fire gange flere tilskuere til herrekampene, og der er også en bedre eksponering af deres kampe, mens det også er et hold, der nærmer sig det professionelle stadie. Der er kvinderne slet ikke.

- Vi håber, at folk bliver hængende til kvindekampen. De fortjener flere tilskuere. Og så er det jo en fredag i efterårsferien, hvor der er god mulighed for, at børnefamilierne kan blive hængende, siger Skanderborg Håndbolds bestyrelsesformand Jens Christensen.

Annonce

Skanderborg Håndbold

  • Herreholdet møder Lemvig-Thyborøn Håndbold med kampstart klokken 18:00
  • Dameholdet møder Nykøbing F. Håndboldklub med kampstart klokken 20:15
  • 8. februar forsøger Skanderborg sig igen med to kampe samme dag. Her møder herreholdet GOG, mens damerne spiller mod Horsens

Kold beregning bag gratis entré

Kvinderne tilskuertal har været lavt, selvom der er gratis adgang til holdets kampe. Den gratis entré kommer ud fra en beregning.

- Man kan selvfølgelig sige, at det er at nedgøre produktet ud fra, at man kun skal betale for at se herreholdet. Men vi har lavet en kold kalkyle i forhold til fritidsloven, hvor der står, at man skal betale for halleje, hvis man tager entré. Vi tror ikke, at entréindtægterne kunne opveje prisen for hallen, og når vi ikke tager entré, er hallejen gratis, siger Jens Christensen.

Derudover er der normalt heller ingen VIP-arrangementer til kvindekampene. Derfor har man sat herrekampen først, så de vigtige folk kan se kvindekampen fra VIP-pladserne bagefter.

- Vi forsøgte os en gang med de her dobbeltopgør i sidste sæson, og der gjorde vi den erfaring, at der faktisk var flere tilskuere til damekampen. Det er kun TTH, der, udover os, har et hold i både dame- og herrehåndboldligaen, og de har konsekvent forsøgt sig med dobbeltopgør, hvor det også er lykkes at få flere tilskuere til damekampen, siger Jens Christensen.

De to Skanderborg-hold er startet på vidt forskellige måder i sæsonen. Herrerne ligger godt nok nummer ti, men er bare to point fra tredjepladsen i en utrolig tæt række. Kvinderne er næstsidst med en sejr i syv kampe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Nyheder

Uheld fra Aarhus mod Silkeborg

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

Annonce