Annonce
Østjylland

Folkebladet satte fokus på kommende digelag: Panel svarede på spørgsmål om sluse og pris

29. august bliver dagen, hvor Juelsminde endeligt kan få et officielt digelag, der skal sikre byen mod oversvømmelse. Der skal holdes stiftende generalforsamling denne dag. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Tirsdag aften var et panel samlet for at svare på spørgsmål om højvandssikringen af Juelsminde.

Juelsminde: Er en sluse ved havneindløbet stadig i spil?

Det var et af spørgsmålene, der blev stillet, da Horsens Folkeblad tirsdag aften på avisens Facebookside afviklede onlinedebat med den kommende højvandssikring af Juelsminde involverende cirka 1100 grundejere som emne.

Panelet bestod af fire personer, der er involveret i det forberedende arbejde.

Annonce

De fire var byrådspolitiker Liselotte Hillestrøm (S), havnerepræsentant og byrådsmedlem Carsten Clausen (V), grundejer Bent Alminde, der repræsenterer Kystvej i styregruppen for digelagets stiftelse, samt Per Nørmark, der har med digearbejdet at gøre som ansat i Fritid og Fællesskab i Hedensted Kommune.

Sluse stadig i spil

Det var Carsten Clausen, der svarede på spørgsmålet fra Pernille Juul om, hvorvidt en sluse ved havneindløbet kan blive en del af højvandssikringen i et digelag.


Ja, en sluse i havneindløbet til den gamle fiskerihavn med tilhørende højvandssikringer på begge sider er stadig en oplagt løsning.

Carsten Clausen


- Ja, en sluse i havneindløbet til den gamle fiskerihavn med tilhørende højvandssikringer på begge sider er stadig en oplagt løsning. Dermed sikrer man de 12 erhvervsbygninger, der ligger rundt om havnebassinet. Havnen er jo centrum for hele turisterhvervet og sejlerlivet, og det er vigtigt for Juelsminde Havn og Marina at kunne tilbyde gode betingelser for lejere og brugere, skrev han.

Annonce

Overslaget på 23 mio. kr.

En anden deltager, Simon Gadegaard Koch, spurgte til beløbet på 23,3 mio. kr., som, Hedensted Kommune tidligere har fået vurderet, det vil koste at lave en dige-løsning langs den seks kilometer lange kyststrækning, der skal sikres.

- Er det stadig det bedste bud på en pris, spurgte han, hvortil Liselotte Hillestrøm svarede:

- Det er rigtig, at der på mødet (borgermødet, januar 2019, red.) blev givet en orientering om, at kommunen havde fået Møller og Grønborg (arkitektfirma, red.) til at komme med det bedste bud på, hvad kystsikringen kunne koste. Men prisen kommer helt til at afhænge af, hvordan højvandssikringen skal laves.

Til august skal der holdes stiftende generalforsamling i Juelsminde Digelag, der skal finde frem til en løsning for Juelsminde.

Find debattråden og en video med billeder af kyststrækningerne på Horsens Folkeblads Facebookside her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF ændrer i historiebøgerne: - Det er respektløst over for tidligere spillere

Annonce