Annonce
Østjylland

Folkemøde Randers: Praktiserende muslim og demokratisk medborger

Tarek Ziad Hussein betegner sig ikke som hverken mønsterbryder eller moderat, men som en almindelig ung dansk muslim, som åbent identificerer sig med sin muslimske tro og kærlighed til sit land, Danmark. Privatfoto
Jurist og debattør sætter under Folkemøde Randers fokus på, hvordan muslimer kan kombinere deres tro med aktiv deltagelse i demokratiet.
Annonce

Randers: Hvordan kan man på én gang være praktiserende muslim og aktiv demokratisk medborger? Det spørgsmål forsøger jurist og debattør Tarek Ziad Hussein at besvare under Folkemøde Randers 2020, når Frivillighuset i Østergade, SOS Racisme, Randers Bibliotek og Underværket om eftermiddagen tirsdag 15. september afvikler et integrationsmøde.

Tarek Ziad Hussein, der er fuldmægtig i Justitsministeriet, har de seneste år engageret sig i den offentlige debat. Han betegner sig ikke som hverken mønsterbryder eller moderat, men som en almindelig ung dansk muslim, som åbent identificerer sig med sin muslimske tro og kærlighed til sit land, Danmark.

- Jeg er en del af post-2001 generationen, som er vokset op i en polariseret debat om islam og muslimer, og jeg er træt af, at min generation af danske muslimer er vokset op uden en stemme i debatten. Det forsøger jeg ydmygt at rette op på, fortæller han på sin hjemmeside.


Jeg er træt af, at min generation af danske muslimer er vokset op uden en stemme i debatten.

Tarek Ziad Hussein


Med afsæt i sin debutbog ”Det sorte skæg – om at være dansk muslim” giver Tarek Ziad Hussein et indblik i opvæksten som dansk muslim.

Annonce

Ekskluderet og fremmedgjorte i eget samfund

Tarek Ziad Hussein er ifølge ham selv på en mission, som kort kan ridses op til at være et eksempel på, at det er muligt at forene identiteten som praktiserende muslim med at være en aktiv demokratisk medborger. Han forsøger med afsæt i sin tro og kærlighed til Danmark konstant at gøre samfundet til det bedre ved at få sin stemme hørt.

Folkemøde Randers

Folkemøde Randers 2020 afvikles i perioden lørdag 12. september til torsdag 17. september 2020.

Gruppen af medarrangører består blandt andet af:

AOF, Beboerlisten, BUPL, De Konservative i Randers, Demokratirådet, Enhedslisten, Erhverv Randers, Folkekirkerne i Randers Kommune, Frivillighuset i Østergade, FOF, Gjerlev Forsamlingshus, Integrationsstyregruppen, Kaosambassaden, Klima Underværket, Kulturelt Samvirke, Kristendemokraterne, LO Randers, Ordets Dag, Radikale Venstre, Randers Amtsavis, Randers Bibliotek, Randers Bolig, Randers FC, Randers Klubben, Randers Lejerforening, Randers Lærerforening, Randers Ungdomsskole, SAM foreningen, SF, Socialdemokratiet, SOS Racisme, Tradium, 3F, Uddannelsessamarbejdet, Underværket, Velfærdslisten og Venstre i Randers.

I sit oplæg retter Tarek Ziad Hussein først og fremmest et kritisk blik mod den polariserende debat, som har efterladt en hel generation med følelsen af at være ekskluderet og fremmedgjorte i deres eget samfund. Derudover retter han også blikket indad og giver et (selv)kritisk indblik i nogle af strukturelle udfordringer og kampe, som pågår internt i det muslimske miljø i Danmark.

- Debatten om islam og muslimer foregår ofte i ekstremerne, og vi debatterer jævnligt burkaforbud, social kontrol og vold. De debatter er ofte berettiget, men har også betydet, at vi sjældent berører nogle af de strukturelle udfordringer og bekymringer, som almindelige muslimer vokser op med. Det være sig dårligt udannet imamer, medgift, intern racisme eller sammenblandingen af kultur og religion, konstaterer Tarek Ziad Hussein.


Debatten om islam og muslimer foregår ofte i ekstremerne.

Tarek Ziad Hussein


Annonce

Unikt og nuanceret indblik samt løsningsforslag

På integrationsmødet får deltagerne derfor et unikt og nuanceret indblik samt løsningsforslag til nogle af de udfordringer fra en person, som selv har oplevet dem på egen krop.

Tarek Ziad Hussein er opvokset i Vejle, har læst jura i både Aarhus og København, og er fast skribent i Politiken og på Altinget.dk. Arrangementet begynder klokken 16.00 i Underværket. Kom i god tid, da corona-restriktionerne sætter begrænsninger for, hvor mange der kan deltage i integrationsstormødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce