Annonce
Horsens

Folkeskoleelever får stadig undervisning: - De klarer det virkelig godt

Christina Støvring er i fuld gang med at undervise sine elever - selvom både hun og eleverne sidder derhjemme de næste to uger. Privatfoto
Næsten alle elever modtager digital undervisning i hjemmet. Eleverne virkelig klarer det godt, fortæller lærer.

Horsens: I Horsens Kommune vil der i den kommende tid blive gennemført så meget undervisning, som det er muligt.

Elever og lærere skal henholdsvis undervise og modtage undervisning i de foreløbig 14 dage, da skolerne i Horsens Kommune er lukkede.

Ansvaret for at undervise børnene ligger hos skolerne.

- I Horsens Kommune arbejder vi på hurtigst muligt at skabe rammer for undervisning i hjemmet. Fjernundervisningen vil - i den grad det er muligt - gennemføres digitalt. Det kan eksempelvis være i form af opgaver, projekter og lignende, siger borgmester Peter Sørensen (S) i en pressemeddelelse.

Kommunikationen mellem lærere og elever vil blandt andet ske via den digitale læringsplatform eller via videokonference.

- Det er også vigtigt at understrege, at der i udgangspunktet ikke kommer til at være erstatningsundervisning, men at eleverne modtager undervisningen digitalt i denne periode, siger Peter Sørensen.

Pligt til at være online

En af de lærere, der lige nu sidder derhjemme og underviser sine elever, er Christina Støvring, der er klasselærer for 9.b på Stensballeskolen.

Morgenen efter regeringens udmelding om, at alle folkeskoler i landet er lukket fra på mandag, mødte 25 elever af de omkring 75 9. klasses elever på Stensballeskolen op.

- Eleverne var påvirkede af hele situationen, og de var bekymrede for afgangsprøverne og i det hele taget for, hvad der skal ske. Derfor brugte vi meget tid på at få talt med dem og overbevise dem om, at vi har styr på det, og at vi nok skal finde ud af det, siger Christina Støvring.

Efterfølgende sørgede lærerne for at oprette Facebook-grupper for de tre 9. klasser på skolen, og skal de hver dag følge med i, hvad der skal ske.

- Det her er en underlig situation for os alle sammen, men jeg må sige, at eleverne virkelig klarer det godt. Nu har vi fået tilrettelagt den kommende uge, og de følger deres normale skema i det omfang, det kan lade sig gøre. De skal stadig aflevere deres opgaver, og de har fået besked om, at de kan aftale indbyrdes at ringe sammen og hjælpe hinanden, siger Christina Støvring.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce