Annonce
Aarhus

Folkeskolen på charmeoffensiv

Skoleleder Karen Henriette Jessen og viceskoleleder Mikkel Holm var onsdag i daginstitutionen Unimukken i Brabrand for at fortælle forældre om Sødalskolen. Her mødte de blandt andet Fatma Salem med datteren Ikra, der skal i skole næste år. Foto: Axel Schütt

Fredag 23. november åbner skoleindskrivningen for kommende elever, og skolerne er i fuld gang med at rekruttere nye elever.

Annonce

BRABRAND: Tusindvis af århusianske forældre står over for et vigtigt valg om, hvor deres børn skal begynde i skole efter sommerferien. Fredag 23. november åbner skoleindskrivningen for de flere end 3.000 kommende elever, og skolerne er allerede i fuld gang med at rekruttere nye elever.

Som for eksempel Sødalskolen i Brabrand, hvis ledelse forsøger at nå rundt til flest mulige af de 22 daginstitutioner i skoledistriktet for at møde forældrene ansigt til ansigt og fortælle om den lokale folkeskole.

Onsdag eftermiddag var skoleleder Karen Henriette Jessen og Mikkel Holm i daginstitutionen Unimukken på Jettesvej i Brabrand, hvor de blandt andet talte med Fatma Salem, hvis datter Ikra skal bliver seks år til sommer og derfor skal i skole.

- Vi er ikke så stor en skole, og holder ved danske traditioner hvor vi markerer jul og påske og fødselsdage. Vi giver en tryg skolestart, hvor børnene i 0. klasse blandes på hold for at lære hinanden at kende, inden vi deler dem i to klasser, fortæller skolederen til moderen.

Sødalskolen i Brabrand har succes med at tiltrække flere elever ved et opsøgende arbejde i områdets institutioner. De senere år er der startet to ny klasser hvert år, mens én 9. klasses årgang har forladt skolen, så skolen bliver gradvist større og har nu 350 elever. Foto: Axel Schütt
Annonce

God til at løfte elever

Hun får også at vide, at Sødalskolen er god til at løfte eleverne fagligt og at dem, der er dygtige, også får udfordringer.

- Og så har vi en god disciplin. Børnene på skolen er gode til at opføre sig ordentligt og høre efter. Vi har søde elever, fortæller skolelederen.

Fatma Salem kan godt lide det hun hører, men har en bekendelse.

- Vi har valgt Selam Friskole (i Hasselager, red.) til Ikra, for der går hendes to søskende, og min mand kører lige forbi hver dag, så han kan aflevere dem, fortæller hun.

Annonce

Kun hørt godt

Fatma Salem tilføjer, at kun har hørt godt om Sødalskolen fra sine venner.

Avisen spørger moderen, hvad en god skole er for hende.

- At de lærer noget og har det godt, lyder svaret.

- Hvis I bliver nysgerrige, skal I bare komme forbi og kikke. Vores dør er åben, og vi vil gerne byde på kaffe, siger skoleleder Karen Henriette Jessen, da snakken er ved at være slut.

Sødalskolen inviterer også til et indskrivningsarrangement for børn og forældre torsdag 29. november klokken 16-18, hvor der er aktiviteter for børnene og mulighed for at tale med ledelsen.

På samme måde laver alle kommunens skoler forskellige aktiviteter omkring indskrivningen og for at styrke folkeskolens profil.

Annonce

"Bedre end sit ry"

Blandt andet tager Søndervangskolen på personlige besøg og uddeler muleposer med informationsmateriale. På Rundhøjskolen hjælper sundhedsplejersken med at dele informationsmateriale ud til familierne og skolen giver T-shirts til børnene ved et indskrivningsmøde. Og på Hasle Skole har man i flere år arbejdet målrettet på at styrke skolens renommé som musikprofilskole.

Børn- og Ungerådmand Thomas Medom opfordrer alle forældre til at give den lokale folkeskole en chance.

- Skolen er meget bedre end det ry, den kan have. Den er et godt valg, og jeg er glad for, at 85 procent vælger folkeskolen, fordi det styrker sammenhængskraften i samfundet. Jeg vil opfordre alle nye forældre til at besøge den lokale folkeskole for at få et bedre grundlag at beslutte sig ud fra, siger rådmanden.

Skoleindskrivning til skoleåret 2019/2020 foretages digitalt via aarhus.dk i perioden 23. november til 31. december 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikerne kan ikke fjerne skulptur af testikler ligesom Vanddragen

Annonce