Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Folkeskolen skal af med spændetrøjen: Lærere og ledere ved bedst selv, hvad der dur

"Skolerne ved bedst selv, hvad der fungerer for dem – en one-size-fits-all løfter ikke vores lokale niveau", skriver Mathilde Hjort Bressum. Arkivfoto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

DEBAT: Tilbage i maj måned rettede skoleledere fra Aarhus en kritik af den alt for stramme styring af de århusianske folkeskoler.

Aarhus Skolelederforening gav bl.a. udtryk for, at skolelederne i højere grad havde travlt med at implementere "skal-opgaver" frem for at udvikle, hvad de selv synes gav mening for lige netop deres skole.

Den danske skolemodel er kendt for et højt læringsniveau. Vi favner bredt, og vi får alle med. Det vil vi i Venstre styrke yderligere.

Annonce

Vi tror på, at skolerne kan opnå endnu bedre resultater og skabe et endnu bedre læringsmiljø, hvis de slippes fri af den statslige regulering. I Venstre ser vi derfor gerne, at Aarhus bliver en frikommune på skoleområdet. Vi tror nemlig på, at vi i Aarhus er i stand til at skabe lige præcis de løsninger på skoleområdet, som fungerer for Aarhus.

Jeg mener ikke nødvendigvis, at man kan finde mange nye penge på området, men jeg mener dog, at der er et stort potentiale, hvis man sætter skoler/ledere/lærere fri fra de mange eksisterende bindinger og dermed give dem mere luft lokalt i en presset hverdag.

Vi skal væk fra unødigt bureaukrati, dokumentation og alt for mange "skal-opgaver", som blot tager tiden fra det, der er den egentlige kerneopgave: At skabe den bedst mulige folkeskole for vores børn.

Dét er netop, hvad liberal politik bygger på: At sætte det enkelte menneske – den enkelte kommune, om man vil – før systemet.

I Venstre har vi fuld tillid til, at de enkelte skoler rundt omkring i Aarhus kan indrette deres respektive skoler præcis, som det fungerer bedst i netop deres område. Skolerne ved bedst selv, hvad der fungerer for dem – en one-size-fits-all løfter ikke vores lokale niveau.

Hvis vi ønsker en bedre folkeskole til vores børn, så kræver det også, at vi giver skolerne mulighed for at tilrette skoledagen, som de ønsker – de ved bedst.

Om det handler om folkeskoler, ældrepleje eller grøn omstilling, så skal ideer og politik kunne gro lokalt. Det tror jeg bedst, de kan, hvis man er fri fra alt for meget statslig eller kommunal indblanding.

Der mangler nemlig ressourcer på skoleområdet, ikke mindst til de udsatte elever. Jeg mener ikke nødvendigvis, at man kan finde mange nye penge på området, men jeg mener dog, at der er et stort potentiale, hvis man sætter skoler/ledere/lærere fri fra de mange eksisterende bindinger og dermed give dem mere luft lokalt i en presset hverdag.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Debat For abonnenter

Stiften mener: Lad os få bus-boblerne tilbage – fyldt med kunst og andre stjerner

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce