Annonce
Aarhus

Folkestedets café skal drives på en ny måde

Nu kan køkkenet ved Folkesteds café lejes. Foto: Flemming Krogh
Kokkeeleverne har ikke problemer med pratikplads, så cafeen bliver socialøkonomisk.
Annonce

AARHUS: Folkestedets café i Carl Blochs Gade har i mange år været et herligt sted med god mad og servering. Nu skal cafeen drives på en helt ny måde.

Det skal være en socialøkonomisk café, og lige nu søger stedet efter en lejer af cafékøkkenet.

Den høje status opstod for fem-seks år siden, da byens kokkeelever ikke kunne få praktikplads. Der var ikke pladser nok.

Det betød, at kommunen skabte praktikpladser ved at drive både Café Skovbrynet ved Lokalcenter Dalgas og Folkestedets café med uddannede kokke, som hyrede de kokkeelever, som ikke kunne få praktikplads. Så der blev eksperimenteret og lavet mange forskellige retter, så eleverne fik lært det hele. Begge steder blev uhyre populære. Her var rigtig god mad til få penge.

Da restaurationsbranchen fik bedre tider, fordi flere nu går ud for at spise, blev der plads på restauranterne til kokkeeleverne.

Det betød først, at restauranten i Skovbrynet blev udbudt, og der er Restaurant Früd rykket ind, så det nu er restaurant.

Ansøgningsfrist

Folkestedets cafékøkken kan lejes. Der skal søges senest 16. december.
Annonce

Betingelserne

Folkestedets café kørte videre på samme måde i første omgang, men efter et stykke tid var der heller ikke længere kokkeelever uden praktikplads til det sted.

- Vi har arbejdet på at finde en løsning, fordi cafeen her skal drives efter særlige betingelser. Vi må ikke gøre det som Früd i Skovbrynet, så vi har endevendt alle muligheder, siger lederen af Folkestedet, Susanne Brøchner Væring.

Resultatet er, at cafeen nu skal drives som et socialøkonomisk sted.

- Køkkenet skal have et særligt socialt sigte for at imødekomme Folkestedets brugere som seniorer, førtidspensionister og sårbare borgere. Køkkenet skal drives med en social profil i tråd med Folkestedets ramme for udfoldelse af tanken om medborgerskab. Der skal skabes mulighed for frivillighed og rummelighed i forhold til sårbare borgere. Priserne skal være rimelige og imødekomme målgruppen, og det skal ikke være et mål at skabe overskud, står der blandt andet i betingelserne.

For tiden består personalet i cafeen af køkkenchef Frede Pedersen, tidligere ejer af restaurant “Fredes Flyvende Tallerken”, samt seniorjobbere og frivillige. Caféen byder på lækre retter med fokus på årstidens gode råvarer.

Her i den gamle station for Hammelbanen er Folkestedet. Cafeen ligger i den nyere del til højre. Pr-foto
Der er udsgt til å og park fra cafeen. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Annonce