x
Annonce
Kommentar

Folketingsmedlem er tilbage efter hjemmekarantæne: Tillykke med din velfortjente pause

Der er mange forældre, der får en idé om, at deres børns hjerner ikke bare er kasser, man kan åbne op, putte noget ind i, og så ved de det bare. Det kræver benhårdt arbejde, den rigtige pædagogik og en engels tålmodighed at fylde den nødvendige læring på vores børn.

Vi gider næsten ikke høre mere om sygdom, død og økonomisk krise længere, vel? Og slet ikke os, der har været i karantæne og kan relatere til, hvordan det må være at være fængslet med fodlænke i hjemmet.

Nu skal vi fokusere på det positive, på det gode, som også kommer ud af det. Vist er der mange forældre, der nu erfarer, at de rent faktisk savner hende den irriterende pædagog fra hobbitstuen med de fodformede sko, eller i hvert fald savner den funktion, hun har i deres liv.

Ligeså er der også mange forældre, der får en idé om, at deres børns hjerner ikke bare er kasser, man kan åbne op, putte noget ind, og så ved de det bare.

Det kræver benhårdt arbejde, den rigtige pædagogik og en engels tålmodighed at fylde den nødvendige læring på vores børn.

Vi er mange, der priser os lykkelige for, at folk, der er meget bedre til det end os selv, påtager sig den opgave til daglig.

Annonce

Savn, men også overskud

Og sidst, men ikke mindst: Det, der giver parforholdet gnist, er bl.a., når vi hver især tager ud på job og til fritidsinteresser, oplever ting hver for sig, deler vores oplevelser med hinanden, så man giver nye input til forholdet, giver noget at tale om, noget at dele.

Lige nu savner de fleste børnefamilier både institution, skole og at være lidt væk fra deres partner i det daglige.

Når det så er sagt, så prøv lige at mærke, hvad din pause også er, og hvad den giver dig mulighed for, hvis du da ikke er en af de mange engle, der stadig holder hjulene i gang for os andre.

De der projekter i hjemmet med at rydde op i garagen og male børneværelset kan man endelig få gjort nu. Hvor tit får I lige spillet brætspil, bagt, lavet mad til flere dage og uger til fryseren? Det er nu. du kan lave al den planlægning, der vil aflaste dit ellers så stressede dagligdagsliv, når det går i gang igen på fuld skrue.

Nyd foråret

På Christiansborg er livet ændret, har jeg hørt... Jeg er først lige blevet løsladt af min karantæne. Men afstemningerne er helt anderledes med kun maks. 10 ad gangen, og det eneste, vi behandler nu, er den hastelovgivning, der skal navigere os godt igennem krisen.

For i krisetider er alt andet bare ligegyldigt og må vente. Vi fokuserer på det, der er allervigtigst. Og imens kan vi forberede os lidt. Jeg kan luge ud i mailboksen, forberede de forslag, jeg har på tapetet, når vi er godt på den anden side af det her, producere en masse nye ideer. Jeg bliver vildt produktiv, når der ikke sker så meget. Og de af jer, der har været ved at gå ned med stress på jobbet, ser det bedre ud nu?

Husk at nyd din velfortjente pause. Alene eller sammen med få. Du ved ikke, hvor længe den varer. Hvor er det heldigt, at den kommer sammen med foråret.

Mette Hjermind Dencker.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce