Annonce
Danmark

Folketingsmedlemmer får mere frihed til ytringer på Facebook

Thomas White/Reuters
Medlemmer af Folketinget får eksempelvis mere frihed til at omtale Tommy Robinson end andre, oplyser Facebook.

Folketingspolitikere har fremover "større råderum" til at ytre sig om den højreorienterede aktivist Tommy Robinson.

Det oplyser Facebook til Berlingske.

- Vi er en platform, der har en dyb respekt for demokratiske processer. Og det betyder, at vi har justeret måden, vi håndhæver vores regler på.

- I denne konkrete situation betyder det, at vi giver personer, der er valgt til Folketinget, større råderum til at omtale Tommy Robinsen på vores platforme end almindelige brugere, siger kommunikationschef Peter Münster til Berlingske.

Tommy Robinson hedder i virkeligheden Stephen Yaxley. Han er tidligere leder af English Defence League. Han er bandlyst fra en række sociale medier.

I februar 2019 blev han smidt af Facebook. Han er hos Facebook klassificeret som hadprædikant. Derfor bliver brugere, der deler opslag, som støtter eller hylder Tommy Robinson, sanktioneret.

Sker det gentagne gange, kan det føre til, at en profil bliver lukket.

I sidste uge fik debattørerne Lars Hedegaard og Aia Fog lukket deres profiler på Facebook.

De havde begge omtalt et arrangement, som Trykkefrihedsselskabet afholdt til ære for Tommy Robinson.

Facebook har ikke ønsket sig at sige noget om de konkrete forhold bag lukningen af disse profiler.

Det nye tiltag fra Facebook vil ikke betyde en generel frihed til alle former for ytringer fra folketingsmedlemmer. Situationerne vil blive vurderet fra gang til gang.

Men det kan i visse tilfælde i princippet betyde, at Facebook tillader hadytringer fra folketingsmedlemmer, som normalt ikke ville være tilladt hos øvrige brugere.

Det skriver Berlingske.

Ifølge BBC har Tommy Robinson blandt andet forbrudt sig mod Facebooks reglement flere gange. For eksempel skal han have beskrevet muslimer som "afskum".

Derudover skal han i et opslag have opfordret til at terrorisere og halshugge brugere, som følger koranen.

Og han har ifølge BBC også skrevet et opslag, hvor han opfordrer til at "føre krig" mod muslimer.

/ritzau/

Annonce
Link til den citerede artikel på Berlingskes hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Regnvejr - det er alvorligt, det her

Ikke, at AGF ikke kan spille fodbold. Ikke, at kommunen er så forhippet på, at alle skal bo i midtbyen, at man nu pønser på at bebygge ganske små åndehuller lige bag Salling ved Telefonsmøgen. Nej – den menneskeskabte globale opvarmning ser nu ud til at true os. Hvis ikke de enorme regnmængder hører op, så bliver vores flade land én stor mudderpøl, hvor det ikke er til at eksistere. Jeg troede ellers på, at det først ville ramme Maldiverne, der bliver oversvømmet af havet, og dernæst landene nedenfor Himalaya, der vil komme til at mangle vand, når gletcherne er smeltet ned og Ganges, Mekong med andre floder er tørret ud. Høje temperaturer og varme giver nedbør, og det ene lavtryk efter det andet er væltet ind over os ude fra Atlanterhavet og Nordsøen (Vesterhavet) i en sådan grad, at vi kun iført gummistøvler kan bevæge os udenfor befæstede arealer. Holstebro, Horsens, Vejle og Kolding er oversvømmet, og hundredvis af villa-, sommerhus- og kolonihaver står under vand. I Århus Stiftstidendes tillæg Danmark sås torsdag 20. februar på bagsiden et luftfoto af et oversvømmet kolonihaveområde i Kolding. Hvorfor ikke bringe et sådant billede på forsiden i respekt for alvoren i det her? I en leder samme dag opfordrer Hans Petersen til at lade en rendegraver køre ind på en mark og afhjælpe en villa-nabogrund, der er truet af oversvømmelse fra marken. Ja – men hov, kan den rendegraver i det hele taget køre på marken? Og kan landmanden køre på marken? Hvad med vintersæden, den er vel regnet og rådnet væk? Det vil give enorme tab på valutabalancen, hvis ikke vores ellers udskældte landbrug kan komme i marken. Vi må virkelig krydse fingre for, at forårs- og sommersolen vil komme til at skinne i rigt mål, så der kommer gang i fordampningen, gerne samtidig med noget blæsevejr, ellers giver det blot yderligere nedbør. På en måde har vi (den ældre generation) fortjent det. Det er selvforskyldt og ville jo være ganske uretfærdigt, hvis det kun rammer vores børn og børnebørn. Vi har i den grad bygget op til den globale opvarmning med et liv i luksus og overflod. Nu kommer regningen så. For klimaet dette efterår og vinter er så ekstremt, ligesom sommeren 2018, at begge dele må skyldes den menneskeskabte globale opvarmning. Naturen er og bliver den stærkeste, trods al vores viden og teknologi. Piller vi ved den, viser den tænder.

Aarhus For abonnenter

Socialområdet i Aarhus skal spare 45 millioner kroner: Men politikerne er slet ikke færdige

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce