Annonce
Aarhus

Folketingspolitiker overfaldet ved letbanen: Hævet i højre side af ansigtet

Overfaldet skete ved stoppestedet Klokhøjen i Lisbjerg. Arkivfoto: Henning Bagger
Østjyllands Politi anholdt den formodede gerningsmand kort efter episoden. Politiet kan indtil videre ikke sige noget om motivet.
Annonce

AARHUS: Folketingspolitiker Hans Kristian Skibby (DF) var mandag på besøg i Aarhus, hvor han sammen med en delegation skulle se letbanen an.

Men den tur tog pludselig en uventet drejning, da gruppen stod på stationen Klokhøjen i Aarhus N, og en 23-årig mand overfaldt Hans Kristian Skibby og slog ham i ansigtet.

Til avisen BT siger han, at han ikke er kommet alvorligt tilskade:

- Jeg synes, det er ubehageligt, da han kommer tæt på, men pludselig tager han så to skridt hurtigt og giver mig en knytnæve, mens han siger: "Så kan du lære det", siger Hans Kristian Skibby, der også er viceborgmester i Hedensted Kommune, til BT.

Politikeren fortæller, at en ung mand havde observeret ham og andre, der var med i delegationen. Efterfølgende falder slaget på en nærliggende parkeringsplads.

- Jeg er hævet i højre side af mit ansigt og er lidt rød ved øret. Men det er ikke sådan, at jeg går og har ondt, siger Hans Kristian Skibby til BT.

Da Hans Kristian Skibby er valgt i området mener han, at "meget tyder på det".

Hans Kristian Skibby måtte en tur på sygehuset i Skejby efter overfaldet. Foto: Sara Gangsted/Scanpix
Annonce

Mand anholdt kort efter

Østjyllands Politi bekræfter episoden.

- Klokken 10.46 får vi en anmeldelse om, at en 51-årig mand er blevet slået i ansigtet med et knytnæveslag på perronen ved station Klokhøjen i Aarhus N. Den 51-årige står sammen med en gruppe personer, og der er ikke optræk til ballade inden. Gerningsmanden går bare pludselig hen og slår ham, siger Jakob Christiansen, der er kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi.

Østjyllands Politi sendte hurtigt en patrulje til stedet og kunne derfor kort efter overfaldet anholde en 23-årig mand.

- Vi har anholdt den formodede gerningsmand, mens han stadig var på stationen. Han er sigtet for vold og skal nu afhøres. Vi kender derfor ikke et motiv til overfaldet endnu, siger Jakob Christiansen.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce