Annonce
Østjylland

Fond giver Det Grønne Museum 11 millioner til udstilling: - Jeg måtte svinge ind på den første tankstation for at få glæden ud

Anne Bjerrekær er en glad direktør for Det Grønne Museum på Gl. Estrup. Hun har netop fået 11 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden til den nye store udstilling ”Det Grønne Museums Danmarkshistorie”. Pressefoto
A.P Møller Fonden har doneret 11 millioner kroner til Det Grønne Museums store udstilling om jagt, skov, landbrug og mad. Udstillingen åbner i 2023.

Auning: Smilene er mere end almindeligt brede på det Grønne Museum på Gl. Estrup ved Auning i disse dage. A.P. Møller Fonden har nemlig lige givet 11 millioner kroner til museets store udstillingssatsning ”Det Grønne Museums Danmarkshistorie”.

Det betyder, at første etape af udstillingen med et budget på 18,8 millioner kroner nu er fuldt finansieret. Udstillingen åbner i 2023. Siden det fusionerede museum så dagens lys, har denne udstilling stået øverst på ønskelisten.

- Jeg fik selv overbragt den fantastiske nyhed, mens jeg kørte bil, og jeg måtte svinge ind på den første, den bedste tankstation for at kunne få glæden fysisk ud. Så betød det ingenting, at de andre på tanken kiggede mærkeligt efter mig, siger en glad direktør for Det Grønne Museum, Anne Bjerrekær.

Annonce
Det er her, at den nye store udstilling skal laves. Pressefoto

Topmoderne udstilling

I den første etape af udstillingen fortælles historien om jagt, skov, landbrug og mad fra omkring 2. verdenskrig og frem til nu. Det bliver en topmoderne og interaktiv udstilling.

- Jagten, skoven, landbruget og maden er bærende elementer i historien om Danmark, og vi er meget stolte af, at A.P. Møller Fonden har valgt at støtte museets nye udstilling med så stort et beløb. Det er et kæmpe skulderklap, der giver ekstra energi til det kommende arbejde. Vi glæder os nu til at føre planerne ud i livet og trække endnu flere besøgende til museet, fortæller Anne Bjerrekær.

A.P. Møller Fonden - som også hedder  A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal - har doneret det store beløb, fordi det er vigtigt at have viden om den rolle, som mennesket har spillet i naturen. Især når der i de kommende år skal tages store beslutninger om klima, bæredygtighed og biodiversitet.

I den anden etape, der forventes åbnet i 2026, fortsætter rejsen helt tilbage til Istiden. Udover de 11 millioner kroner fra A.P Møller Fonden har Det Grønne Museum fået to millioner kroner til udstillingen fra Augustinus Fonden og 100.000 kroner fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond. Museet finansierer selv resten af de 18,8 millioner kroner.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Alarm 112

Kæmpe brand hos P. Olesen: Det ser værre ud, end det er, siger direktør

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce