Annonce
Aarhus

Fond står fast: Veteranhjem skal ligge i Brabrand

Der skal være veteranhjem for hjemvendte soldater på adrssen Edwin Rahrsvej 61 i Brabrand

Fonden Danske Veteranhjem kalder veteranhjem i Brabrand for unik placering og slår streg i sandet i sommerens debat om, at det nye hjem ligger for tæt på Grimhøj-moskéen.

Det nye veteranhjem for soldater skal ligge i Brabrand på adressen Edwin Rahrs Vej 61. Det slår Fonden Danske Veteranhjem fast samtidig med, at fonden indkalder til stiftende generalforsamling. Fonden vil nu købe adressen i Brabrand og indrette veteranhjemmet.

Annonce

Det sker i kølvandet på sommerens hede debat, hvor flere danske krigsveteraner har været ude med kritik af, at veteranhjemmet bliver uhensigtsmæssigt placeret med sin beliggenhed på Edwin Rahrs Vej alt for tæt på Grimhøj-moskéen.

Kritikken går blandt andet på, at veteranerne, der kan have kæmpet mod blandt andre Islamisk Stat, på deres vej med bussen til det nye hjem skal passere Grimhøj-moskéen, hvor flere unge har haft deres gang, inden de meldte sig under Islamisk Stats fane.

Fonden Danske Veteranhjem (FDV) har i et samarbejde med Aarhus Kommune nedsat en styregruppe, som skal stå for driften af veteranhjemmet. Det er denne styregruppe, som i en pressemeddelelse slår fast, at den holder ved købet og placeringen af veteranhjemmet, som i øvrigt som idé bliver hyldet kraftigt af stort set alle veteraner. Styregruppen indkalder snart til den stiftende generalforsamling og slår i meddelelsen fast, at gruppens medlemmer i enighed - fra start - har peget på Edwin Rahrs Vej som bedste beliggenhed.

»Der indgik mange forskellige hensyn forud for beslutningen om at købe Edwin Rahrs Vej 61. Mange af de indvendinger, om placering af hjemmet, der er fremkommet i forbindelse med de seneste ugers medieomtale, indgik også i styregruppens overvejelser, og blev allerede tideligt i beslutningsfasen grundigt diskuteret. Det er vigtigt at understrege, at det var en enig styregruppe, der valgte ejendommen i Brabrand,« skriver fonden og fortsætter:

»At valget faldt netop på Edwin Rahrs Vej 61 skyldes ønsket om, at veteranhjemmet skal ligge centralt for hele regionen. De bygningsmæssige rammer skal være indbydende som et »hjem«, samtidig med at de skal være store og rummelige, hvor mange mennesker skal kunne udfolde sig på samme tid, og meget gerne kunne sikre brugernes behov i fremtiden. Veteranhjemmet skal ligge i et rekreativt område, og være omgivet af natur.«

Styregruppen slår fast, at det nye veteranhjem i Aarhus bliver et unikt samlingssted for tidligere udsendte og deres pårørende, som den skriver.

Styregruppen består af tre veteraner og en pårørende til en tidligere udsendt soldat. Styregruppen har tidligt i foråret sammen med FDV besluttet at købe ejendommen på Edwin Rahrs Vej 61 i Brabrand og indrette det til veteranhjem. Repræsentanter for fondens bestyrelse har sammen med en gruppe veteraner forinden set på flere forskellige ejendomme.

»Der indgik mange forskellige hensyn forud for beslutningen om at købe Edwin Rahrs Vej 61. Mange af de indvendinger, om placering af hjemmet, der er fremkommet i forbindelse med de seneste ugers medieomtale, indgik også i styregruppens overvejelser, og blev allerede tideligt i beslutningsfasen grundigt diskuteret. Det er vigtigt at understrege, at det var en enig styregruppe, der valgte ejendommen i Brabrand,« står der også.

Styregruppen er særligt glade for alle de positive tilkendegivelser, vi har modtaget fra naboer, det muslimske samfund og fra politisk side, hedder det i meddelelsen. Styregruppen vil samtidig tage alle de bekymrede udmeldinger alvorligt. Når de endelige myndighedsgodkendelser, forhåbentlig snart er på plads, vil styregruppen indkalde til en stiftende generalforsamling. Her skal der vælges en bestyrelse bestående af 4 repræsentanter valgt af FDV samt 3 repræsentanter valgt af generalforsamlingen. Når bestyrelsen er valgt, skal de forskellige interessenter inddrages for at skabe et godt veteranhjem. Alle der har lyst til at være med til at skabe et godt samlingssted for tidligere udsendte, vil være velkommen.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce