Annonce
Aarhus

Fond står fast: Veteranhjem skal ligge i Brabrand

Der skal være veteranhjem for hjemvendte soldater på adrssen Edwin Rahrsvej 61 i Brabrand

Fonden Danske Veteranhjem kalder veteranhjem i Brabrand for unik placering og slår streg i sandet i sommerens debat om, at det nye hjem ligger for tæt på Grimhøj-moskéen.

Det nye veteranhjem for soldater skal ligge i Brabrand på adressen Edwin Rahrs Vej 61. Det slår Fonden Danske Veteranhjem fast samtidig med, at fonden indkalder til stiftende generalforsamling. Fonden vil nu købe adressen i Brabrand og indrette veteranhjemmet.

Det sker i kølvandet på sommerens hede debat, hvor flere danske krigsveteraner har været ude med kritik af, at veteranhjemmet bliver uhensigtsmæssigt placeret med sin beliggenhed på Edwin Rahrs Vej alt for tæt på Grimhøj-moskéen.

Kritikken går blandt andet på, at veteranerne, der kan have kæmpet mod blandt andre Islamisk Stat, på deres vej med bussen til det nye hjem skal passere Grimhøj-moskéen, hvor flere unge har haft deres gang, inden de meldte sig under Islamisk Stats fane.

Annonce

Fonden Danske Veteranhjem (FDV) har i et samarbejde med Aarhus Kommune nedsat en styregruppe, som skal stå for driften af veteranhjemmet. Det er denne styregruppe, som i en pressemeddelelse slår fast, at den holder ved købet og placeringen af veteranhjemmet, som i øvrigt som idé bliver hyldet kraftigt af stort set alle veteraner. Styregruppen indkalder snart til den stiftende generalforsamling og slår i meddelelsen fast, at gruppens medlemmer i enighed - fra start - har peget på Edwin Rahrs Vej som bedste beliggenhed.

»Der indgik mange forskellige hensyn forud for beslutningen om at købe Edwin Rahrs Vej 61. Mange af de indvendinger, om placering af hjemmet, der er fremkommet i forbindelse med de seneste ugers medieomtale, indgik også i styregruppens overvejelser, og blev allerede tideligt i beslutningsfasen grundigt diskuteret. Det er vigtigt at understrege, at det var en enig styregruppe, der valgte ejendommen i Brabrand,« skriver fonden og fortsætter:

»At valget faldt netop på Edwin Rahrs Vej 61 skyldes ønsket om, at veteranhjemmet skal ligge centralt for hele regionen. De bygningsmæssige rammer skal være indbydende som et »hjem«, samtidig med at de skal være store og rummelige, hvor mange mennesker skal kunne udfolde sig på samme tid, og meget gerne kunne sikre brugernes behov i fremtiden. Veteranhjemmet skal ligge i et rekreativt område, og være omgivet af natur.«

Styregruppen slår fast, at det nye veteranhjem i Aarhus bliver et unikt samlingssted for tidligere udsendte og deres pårørende, som den skriver.

Styregruppen består af tre veteraner og en pårørende til en tidligere udsendt soldat. Styregruppen har tidligt i foråret sammen med FDV besluttet at købe ejendommen på Edwin Rahrs Vej 61 i Brabrand og indrette det til veteranhjem. Repræsentanter for fondens bestyrelse har sammen med en gruppe veteraner forinden set på flere forskellige ejendomme.

»Der indgik mange forskellige hensyn forud for beslutningen om at købe Edwin Rahrs Vej 61. Mange af de indvendinger, om placering af hjemmet, der er fremkommet i forbindelse med de seneste ugers medieomtale, indgik også i styregruppens overvejelser, og blev allerede tideligt i beslutningsfasen grundigt diskuteret. Det er vigtigt at understrege, at det var en enig styregruppe, der valgte ejendommen i Brabrand,« står der også.

Styregruppen er særligt glade for alle de positive tilkendegivelser, vi har modtaget fra naboer, det muslimske samfund og fra politisk side, hedder det i meddelelsen. Styregruppen vil samtidig tage alle de bekymrede udmeldinger alvorligt. Når de endelige myndighedsgodkendelser, forhåbentlig snart er på plads, vil styregruppen indkalde til en stiftende generalforsamling. Her skal der vælges en bestyrelse bestående af 4 repræsentanter valgt af FDV samt 3 repræsentanter valgt af generalforsamlingen. Når bestyrelsen er valgt, skal de forskellige interessenter inddrages for at skabe et godt veteranhjem. Alle der har lyst til at være med til at skabe et godt samlingssted for tidligere udsendte, vil være velkommen.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce