Annonce
Kultur

Food Festival er i fuld gang - nu i tidens ånd med fokus på det grønne

Food Festival har etableret et helt nyt område, hvor sundhed og bæredygtighed er i fokus. Foto: Jens Thaysen
Fødevareminister Mogens Jensen åbnede festivalen: Danmark skal igen være en grøn stormagt. Vi har brug for udvikling og samarbejde, sagde han.

AARHUS: Food festival har fået sig et helt nyt område.

Helt i tråd med tidens trends og det netop overståede folketingsvalgs hovedemner har det fået navnet Sundhed og Bæredygtighed.

- Man kan måske sige, at det var på tide, det kom, men det er ikke fordi, vi ikke har haft fokus på det tidligere. I år har vi bare samlet det hele i ét område, fortæller festivaldirektør Anna Lund.

I området kan gæsterne møde diverse fødevareproducenter, som har sundhed, livsstil, miljø og bæredygtighed på programmet, og de kan få et indblik i tidens tendenser og fremtidens bæredygtige løsninger.

Også Innovationsfonden er til stede, og en af dens opgaver er netop at støtte innovation inden for det grønne område.

Som gæst i det grønne område havde fonden fredag besøg af fødevareminister Mogens Jensen, der satte en tyk streg under, at der er brug for innovation på området.

- Danmark skal igen være en grøn stormagt, men der er så mange udfordringer, vi ikke engang kender endnu, så derfor har vi brug for udvikling og samarbejde, sagde han.

Annonce

Food Festival

Tangkrogen, Aarhus

6.-8. september 2019

Entré: Fra 95 kroner pr. dag - børn under 10 år gratis. Fra 175 kr. for hele weekenden

Kontantløs festival

Mulighed for parkering

Mere info på hjemme- siden foodfestival.dk

Food festival er ikke kun bæredygtighed, men også sundhed i form af den gode, gammeldags madpyramide. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce