Annonce
AGF

Foråret springer ud: AGF-spillere har foden på bremsen

Niklas Backman er klar til at give bolden op til forårets kampe i grundspillet af Superligaen. Foto: Ole Nielsen.
I AGF-lejren går de forsigtigt til værks, når de skal sætte ord på forventningerne til foråret. Der bliver ikke tænkt langt frem. Faktisk kun til søndagens opgør mod Randers - og så måske også lige til muligheden for en pokalfinale
FODBOLD: Så går det løs, Superligaen flyver igen og AGF har ret så meget på bedding i foråret, ret så meget, de kan opnå.
Med en aktuel tredjeplads i tabellen og en pokalkvartfinale på hånden – og en veloverstået vinteropstart i øvrigt – er det et selvtillidsfuldt århusiansk mandskab, der gør klar til søndagens premierekamp mod Randers FC.
Men det er også en forsigtig samling spillere. De ønsker ikke at snakke sig til noget, de ikke har opnået endnu.
- Jeg er meget spændt på foråret. Nu har vi formået at holde på truppen, og det er meget, meget positivt. Jeg tror, at det er første gang i min tid i klubben, at der ikke er skiftet meget ud. Det er et fint udgangspunkt. Vi er et ungt hold, som vil være i stand til at tage skridt fremad, men vi skal også bare vide, at det er hårdt arbejde, hvis vi skal fortsætte den succes, vi havde i efteråret, lyder det fra anfører Niklas Backman.
Han håber, at holdet både kan gøre sig i ligaen og pokalturneringen.
-Det bliver svært for os at vinde Superligaen, griner han.
-Pokalturneringen er ufattelig vigtig for os. Det er tre kampe. Og det vil være helt fantastisk at kunne få lov til at spille en finale igen for AGF. Det prøvede jeg i mit første år i klubben, så jeg ved, hvor stort det er. Det satser vi 100 procent på. Derudover går vi selvfølgelig efter at spille med så langt oppe i tabellen, det er muligt.
Og medaljer er jo også en mulighed?
-Ja, ja, men fokus er altså på top seks. Jeg ved godt, at det er det kedelige svar, men som hold har vi udelukkende fokus på den første kamp mod Randers. Det er jo en udfordring i sig selv at slå dem. Vi skal selvfølgelig kunne drømme om at opnå noget i Superligaen, og det gør vi også, men her og nu handler det om at vinde over Randers, kommer det fra svenskeren.

En stime, der skal brydes

Også Mustafa Amini drømmer om en pokalfinale. Men nu gælder det i første omgang point til det samlede regnskab.
- Jeg har aldrig været i top seks med AGF, og det er jo et stort mål for klubben. Vi er der ikke endnu, det skal vi huske, selvom der er mange mennesker, der allerede nu snakker om top tre og medaljer og den slags. For os handler det om top seks. Det går vi benhårdt efter, og lykkes det, vil vi derfra give vores bedste for at ende så langt oppe i tabellen som det nu er muligt, lyder det fra Amini.
Og det hele begynder altså med 90 minutter mod Randers FC. Et hold AGF ikke har besejret i de seneste 11 indbyrdes opgør.
Det må gøre det til en ekstra gulerod?
- I hvert fald for mit vedkommende, så jeg skal nok gøre mit for at få resten af spillerne med, siger midtbanespiller Nicolai Poulsen, der i sommer skiftede fra netop Randers til AGF, og i sæsonens første indbyrdes møde altså måtte lide den tort at tabe.
- Det er en vild stime, men stimer er også til for at blive brudt. Det skal til at ske. Jeg har det sådan, at det simpelthen ikke kan passe, at vi ikke kan slå det hold. Kan vi få en god start på foråret, kan det blive et rigtig spændende et af slagsen, og det kræver en sejr over Randers. Det er en utrolig vigtig kamp for det, vi gerne vil, så vi er topmotiverede, kommer det fra Poulsen.
Mustapha Bundu erkender, at der potentielt er meget at opnå i de kommende måneder, men heller ikke sierraleoneren har tændt det lange lys endnu.
- Det handler i bund og grund om at fortsætte det spil, vi sluttede af med i december. Vi må tage kampene, som de kommer, og vi skal være helt skarpe fra den første kamp og sikre os, at vi præsterer, det vi kan. Det er vigtigt at få en god start på foråret, det vil gøre en forskel, siger kantspilleren.
- Lige nu er vi nummer tre, og det er vi, fordi vi har gjort det godt. Jeg tror på, at vi kan skabe masser af problemer for de andre klubber oppe i top seks, og dermed også kæmpe med om tredjepladsen, men som jeg sagde før, tager vi kampene som de kommer. Om en måned kan vi være i en helt anden position. Måske kæmper vi for andenpladsen? Måske kæmper vi for femtepladsen? Det ved vi ikke. Men vi vil gøre vores bedste, siger Mustapha Bundu.

De mentale udfald skal helt væk

Cheftræner David Nielsen er fortrøstningsfuld. Og afklaret.
- Vi trækker ikke nogen større, overhængende problemer med ind fra efteråret. Vi ved, hvilken formation vi vil spille, og vi ved, hvilke spillere vi har at gøre med, og vi ved, hvad de kan præstere, og de ved, hvad der kræves af dem. Så er det op til mig at gøre dem helt klar oppe i hovederne til at møde Randers, siger AGF-træneren.
- Vi skal holde skruen i vandet. Når vi er top-kompetitive og helt skruet ind på, hvad det er for en situation, vi står i, kan vi præstere på et rigtig højt niveau i Superligaen. Men vi er også et hold, der hurtigt lige kan falde ud af kampene. Og de der mentale udfald skal vi have arbejdet endnu mere med. De skal væk, siger David Nielsen.
AGFs formodede startopstilling mod Randers FC søndag. JFM Grafik
Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Læserbrev

Læserbrev: Det handler om at være kreativ i en svær tid

Danmark står i en helt ekstraordinær situation på grund af coronavirussen og al dens uvæsen. Det er der efterhånden ingen tvivl om. Mens virussen hærger, dukker der heldigvis massevis af solstrålehistorier op om fællesskab og sammenhold. Dem er det værd at rette fokus mod. Landet over er danskere begyndt at flage om søndagen. Flage for fællesskabet. I Aarhus bakker vi på tværs af partiskel op om det fantastiske initiativ. Ved at hejse flaget om søndagen markerer vi sammen, at Aarhus og hele Danmark står sammen – hver for sig. For hvad kalder mere på sammenhold og fællesskab end gode gamle Dannebrog? Og det er ikke kun hjemme i det private, sammenholdet viser sig fra sin bedste side. Da Aarhus Kommune efterlyste værnemidler til brug i kampen mod virussen, meldte flere private virksomheder sig hurtigt på banen med værnemidler, som de godt kunne undvære. Flere produktionsvirksomheder har endda indstillet deres normale produktion af alt fra juice til reklameskilte for at producere værnemidler. I en krig dur det ikke, at soldaterne helt ude i fronten løber tør for ammunition. Så er slaget tabt. Det samme gør sig gældende på sygehusene, på plejehjem og alle de andre steder, hvor der bliver kæmpet en brav kamp for at holde virussen væk. Det er også vigtigt med nogle gode oplevelser, i en tid, som på trods af det gode vejr, kan virke lidt grå og trist. De fleste plejehjemsbeboere sidder afskærmet fra familie og venner, og kommunens oplevelsesmedarbejdere og frivillige kommer ikke længere på plejehjemmene. Hverdagen kan derfor godt virke lidt tom, selvom de dygtige medarbejdere på plejehjemmene gør deres, for at beboerne får en aktiv og god hverdag. Musikalske kræfter i Aarhus er derfor gået sammen om at give plejehjemsbeboere en god oplevelse. Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og mange andre tager nemlig rundt og spiller vindueskoncerter uden for plejehjemmene til stor fornøjelse for mange plejehjemsbeboere. I denne uge er der også påskegodter på vej til beboerne på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som ildsjæle pakker og udbringer. Listen af kreative tiltag er meget længere, og det viser, at vi på trods af krisetider sagtens kan finde sammen i fællesskab – selvom det sker på afstand – og hjælpe hinanden og hele samfundet. Og den slags skaber også håb for fremtiden.

Aarhus

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Aarhus

Hold afstand: Vi skal vænne os til at møde politiet i naturen

Annonce