Annonce
AGF

Forårsfight fik folk op at ringe: FCK fik med hiv og sving sejren med hjem fra Aarhus

Det skortede ikke på drama, da AGF søndag tabte til FCK. Kamil Grabara måtte blandt andet beroliges at sin tidligere holdkammerat Jens Stage. Foto: Henning Bagger
Der var masser af drama og intensitet, da AGF søndag aften mødte FCK i en direkte duel om tredjepladsen i årets Superliga. Et skud på overliggeren i sidste minut var lige ved at sende Ceres Park i ekstase, men efter 90 minut stod FCK tilbage med tre point på kontoen.

FODBOLD: Det duftede af forår søndag aften for enden af Stadion Allé. Solskin, blå himmel, god stemning.

Anderledes køligt blev det da først solen gik ned, og med solnedgangen kom også en fodboldkamp.

Med en sejr i denne kunne det for alvor begynde at dufte af bronze i AGF, for modstanderen var nemlig FC København, som århusianerne forud for opgøret lå à point med på tredjepladsen.

Annonce

Duften i bageriet skulle dog ikke blive den af bronzemedaljer, men i stedet af ærgrelse og lige-ved-og-næsten, for efter 90 minutter kunne FCK tage hjem med en 1-2 sejr i bagagen.

Tre lige kvarter

Pointligheden i tabellen var måske en meget god indikation på de to holds respektive niveauer - i hvert fald i første halvleg.

For selvom københavnerne bragte sig foran ved Jonas Wind kort før en halv times fodbold, så lod hjemmeholdet sig ikke kue.

Et frispark på kanten af feltet kan nemlig godt være nok, når man har Casper Højer Nielsen i truppen.

Fladt og hårdt på tværs af målet - og så kunne keeper Grytebust eller hente bolden i eget net. Balancen tilbage, både på scoringstavlen og i tabellen, men blot for en stund.

Casper Højer udligner med frisparksperle:

Annonce

Kom ikke ud fra pausen

At gæsterne skulle få mål nummer to passede egentlig fint ind i spillets gang, for efter den fine første halvleg, kom AGF slet ikke ud til halvleg nummer to.

FCK fik straks lagt et højt tryk, som hjemmeholdet havde umådeligt svært ved at spille sig ud af. Det afstedkom flere fine muligheder, der tvang Grabara ud i nogle redninger, der dog blev håndteret i vanligt sikker stil.

Superliga, 27. runde

AGF – FC København 1-2 (1-1)

Mål: 0-1 Jonas Wind (26.), 1-1 Casper Højer Nielsen (31.), 1-2 Jens Stage (58.)

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara – Kevin Diks (Alexander Munksgaar, 83.), Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen (Benjamin Hvidt, 62.) – Albert Grønbæk Erlykke (Zach Duncan, 83.), Patrick Olsen (Bubacarr Sanneh, 73.), Bror Blume, Jon Dagur Thorsteinsson (Gift Links, 62.) – Alexander Ammitzbøll

FCK (4-4-2): Sten Michael Grytebust – Peter Ankersen, Mathias ’Zanka’ Jørgensen, Victor Nelsson, Victor Kristiansen – Jens Stage, Lukas Lerager, Carlos Zeca, Mohamed Daramy (Viktor Fischer, 42.) – Kamil Wilczek (Mikkel Kaufmann, 73.), Jonas Wind (Marios Oikonomou, 90.)

Advarsler: Kamil Grabara, AGF. Peter Ankersen, Lukas Lerager, Carlos Zeca, FCK.

Dommer: Morten Krogh

Tilskuere: 8.061 på Ceres Park

Til gengæld var den polske keeper prisgivet, da Jens Stage efter godt en times tid steg til vejrs på et hjørnespark og pandede det 1-2 mål ind, der havde ligget og luret.

Utilfredsheden over at se en tidligere århusiansk publikumsfavorit score for FCK lod sig da heller ikke skjule, og Stage måtte faktisk i hele kampens forløb lægge ører til århusianernes fortørnelse i form af piften og buhen.

Annonce

Formationsskifte hjalp ikke

Som anden halvleg skred frem blev det tydeligt, at David Nielsen måtte foretage sig et eller andet.

Det et eller andet blev et formationsskifte, der tog form efter tre indskiftninger. Sanneh blev del af en tremands-bagkæde, mens Links lagde sig helt op på linje med Alexander Ammitzbøll i angrebet.

Men det gjorde egentlig ikke rigtigt den store forskel, for kampens sidste halve time blev en rodet affære. Hvis ikke bolden svævede højt i luften, lå den som regel stille - kampen blev på det nærmeste fløjtet i stykker.

Man fik faktisk næsten på fornemmelsen, at de århusianske tilskuere havde savnet at råbe ukvemsord efter en dommer, for hver eneste gang fløjten røg til munden - eller ikke gjorde - gjorde hjemmeholdets fans opmærksom på deres mening.

Annonce

Håndgemæng i døende minutter

Til syvende og sidste randt tiden simpelthen bare ud for AGF, der dog kom tæt på med endnu et fornemt frisparksforsøg af Casper Højer Nielsen.

En varm forårsdag sluttede altså koldt for AGF, mens de københavnske gæster omvendt fik tre point med hjem at varme sig på.

Hedt blev det også i slutminutterne. Her faldt Viktor Fischer til jorden, hvilket absolut ikke faldt i hjemmeholdets smag. Grabara var dog til stor hjælp for Fischer, da den polske keeper slet og ret rejste Fischer op. FCK-spillerne reagerede prompte og det kom til en mindre omgang håndgemæng.

Det hele sluttede med et flot vristspark på overliggeren, som kunne have sendt Ceres Park i ekstase. Men bolden tog den forkerte side af overliggeren og bolden strøg til vejrs i forårsluften.

Se afslutningen mod FCK:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bagud med 18 point fem minutter før tid: Utroligt comeback giver Bakken Bears matchbold

Aarhus

Nyt testcenter åbner i midtbyen

Aarhus For abonnenter

Børnetøj på 63 reoler: Lille Nor bugner af genbrugsguld

Annonce