Annonce
Aarhus

Forårsfornemmelser: Det kribler af liv ved Bassin 7

Foråret er kommet til Bassin 7 ved Havnebadet, hvor Anders Skaarup Andreassen serverer frisk kaffe og friskbagt brød. Sidst på eftermiddagen fristede han også med en drink eller en fadøl. Foto: Flemming Krogh
Folk på gåtur med kaffe i hånden, vinterbadere og wake-boardere nyder solen og livet ved Havnebadet i bassin 7.

AARHUS: Et tyndt lag is på vandoverfladen afskrækker ikke en håndfuld wakeboardere iført arbejdstøj ved Havnebadet, der sætter ramper i vandet, så de er klar, når vandet bliver en smule varmere og sæsonen begynder hos foreningen Aarhus Watersports Complex.

Hos Streetcoffea, der er nabo til byens populære kabelbane, langer Anders Skaarup Andreassen koffea-to-go ud til de forbipasserende, der nyder solen på Havnebadet. Rolige vindforhold skaber hyggekroge, hvor forbipasserende nyder solen, selvom de sidder udenfor.

Indehaveren af kaffebaren, som er i gang med sin tredje sæson på stedet, lægger ikke skjul på, at vejret lokker folk til.

- Når solen skinner, er her travlt. Både i hverdagene og i weekenden, siger Anders Skaarup Andreassen, som udover at lave kaffe i flere varianter, bager friske boller og croissanter.

Annonce

Åbent - på trods af vinterkulde

Den lille kaffebod, der er indrettet i en ombygget stålcontainer, har haft åbent igennem hele vinteren. Og selvom Kong Vinter viste sig fra sin værste - eller bedst om man vil - side, har der været kunder på mange forskellige tidspunkter.


- Når solen skinner, er her travlt. Både i hverdagene og i weekenden.

Anders Skaarup Andreassen. Streetcoffee


- Vi kan mærke, der er flere folk, som flytter til Aarhus Ø. Det giver mange stamkunder. Her kommer også folk, som arbejder på området. Men mange af dem, der køber kaffe hos mig, er blot ude for at gå en tur, siger kaffe-nørden, som fluks leverer friske croissanter til et ungt par, der nyder udsigten til badebassinet udenfor på en bænk.

Ægteparret Anette og Ole Bjørn går jævnligt ture på Aarhus Ø ved Havnebadet. Foto: Flemming Krogh

Havnebadet ligger stille hen i denne tid. Bortset fra enkelte vinterbadere - som hopper en tur i det kolde vand. Promenaden på selve Havnebadet er dog åbent, og det indbyder til en ekstra gåtur for mange gæster på stedet.

Et ægtepar har taget en rask gå-tur fra deres lejlighed ved Musikhuset i midtbyen.

- Her er skønt. Vi kommer her tit og får en god kop kaffe og croissanter - et er altså virkeligt lækre, understreger Anette Bjørn, der nyder pensionist-livet sammen med sin mand, Ole Bjørn.

Annonce

Udfordret af corona

Parret går jævnligt ture på Aarhus Ø. Og skal herned igen i weekenden, da de alligevel er i området.

- Vi tager min far med herned, da han skal have sin anden vaccination. Så kommer vi forbi her igen, siger Anette Bjørn, der nyder solens stråler på en bænk foran et farvestrålende motiv med et vikingeskib.

Smukkere bliver det vel ikke? Foråret er kommet til Bassin syv - ved Havnebadet på Aarhus Ø. Foto: Flemming Krogh

Ellers har de to pensionister haft deres sag for under corona.

- Vi passede vores barnebarn, Johannes på syv år, i tre uger, hvor han ikke kunne komme i skole. Det var lidt hårdt - både for ham og for os. Jeg fatter ikke, hvordan forældre, der har fuldtidsjobs, kan overkomme at arbejde og passe deres børn på samme tid, funderer Ole Bjørn.

Det smager af forår: En kranbil løfter modulerne til kabelbanen ud i bassinet ved Havnebadet. Foto: Flemming Krogh

Men nu lysner det for de to pensionister. Anette Bjørns far er tæt på at være færdig-vaccineret og barnebarnet er tilbage i skolen.

- Mine bønner er blevet hørt, griner Anette Bjørn, som tager sin mand i hånden og vandrer tilbage mod midtbyen i rask trav.

Havnebadet

Havnebadet ligger i Bassin 7 på Aarhus Ø. Vil man besøge området i den nordlige ende af havnen, kan det være svært at finde en parkeringsplads. På cykel eller gå-ben er det nemt.

De små boder og klubhuse langs ved Havnebadet skaber kontrast til højhusene på Aarhus Ø. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF drømmer om 8000 tilskuere på stadion til næste hjemmekamp

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

Annonce