Annonce
Østjylland

Forældrene skal med på råd

Forældrene er en vigtig stemme i arbejdet med at forbedre kommunens inklusionsindsatser, siger børn, unge og kulturdirektør Karsten Poulsen. Arkivfoto

Børn, unge og kulturudvalget har besluttet, hvordan analysen af sårbare børn skal gennemføres. Og der bliver også plads til forældre

Odder: Alle skal have mulighed for at bidrage, når kommunens analyse og afdækning af sårbare børn i dagtilbud og skoler går i gang.

Det siger Karsten Poulsen, der er direktør for børn, unge og kultur i Odder Kommune.

Analysen er blevet sat i gang efter det omkring sommerferien kom frem, at antallet af børn visiteret til specialklasse var steget fra 55 til 81.

Samtidig har flere møder siden april tegnet et billede af, at der er noget, der halter omkring inklusion i kommunens skoler og institutioner.

Det resulterede i sidste måned i oprettelsen af forældreforeningen Bhov Odder. En forening, der håber at blive taget med på råd i forhold til det fremtidige inklusionsarbejde.

- Vi vil gerne styrke samspillet mellem forældrene og institutionerne, og i den sammenhæng er Bhov en vigtig stemme, siger Karsten Poulsen.

- Det er vigtigt med forældrenes input, for ellers kan man nemt blive systemblind, erkender direktøren.

Annonce

Styregruppen

Formanden for børn, unge og kulturudvalget er formand for styregruppen.Desuden består gruppen af skolelederne, dagtilbudslederne, leder af BFC (børnefamiliecentret), leder af PPR (pædagogisk psykologisk rådgivning), tre medarbejderrepræsentanter, direktøren for børn, unge og kultur, konsulenter fra ledelse og udvikling samt en ekstern inklusionsekspert.

Forældrene med

På børn, unge og kulturudvalgsmødet tidligere på ugen vedtog politikerne kommissoriet for analysen af de sårbare børn. Analysen skal resultere i en række anbefalinger til, hvordan man kan gøre det bedre.

- Og vi skal kunne gøre det bedre, understreger Karsten Poulsen.

Der er sammensat en styregruppe, som skal have nogle referencegrupper. Blandt andet skal der være skolebestyrelser med repræsentanter for specialklasserne vil være med. Handicaprådet er også tænkt ind, og måske kunne det også være relevant med en repræsentant fra Bhov.

- Vi vil også gerne have fat i nogle unge, der har været igennem forløbet, siger Karsten Poulsen.

Det haster

Analysen og anbefalingerne skal fremlægges for byrådet inden sommerferien næste år.

Politikerne har først og fremmest fokus på fagligheden.

- De ønsker at signalere, at det er en faglig øvelse, ikke en økonomisk, siger Karsten Poulsen.

Alligevel er det et økonomisk aspekt, der er mest presserende at få truffet beslutning om.

- Vi skal have taget stilling til en tildelingsmodel, som gerne skal kunne vedtages til februarmødet, siger Karsten Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ansat på Aarhus Universitetshospital er smittet med coronavirus: 30 personer sættes i karantæne

AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

Aarhus For abonnenter

Åh nej: Susanne havde lige købt kolonihavehus - så kom vandet

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce