Annonce
Sport

For 19. år i træk: Bakken Bears er klar til DM-finalen

Bakken Bears besejrede Svendborg Rabbits 3-0. Foto: Kim Haugaard
Bakken Bears og Svendborg Rabbits spillede torsdag en spændende og underholdende semifinale, der fortjente tilskuere i hallen. Århusianerne vandt og håber nu på, at dørene må åbnes til DM-finalen.

BASKETBALL: Mens barer, restauranter og fodboldstadions efterhånden summer af liv og noget der minder om de gode, gamle dage, er den eneste lyd i de danske sportshaller stadig kun gummiskos friktion mod det lakerede halgulv.

Dette er ikke endnu en hjemmevirolog, der skal kloge sig på hvorvidt der bør være tilskuerne i hallerne på dette tidspunkt - vores børn går trods alt knapt i skole endnu - men det er synd og skam for spillere og fans af klubberne, at dette års slutspil i basketball ikke endnu er blevet krydret med følelser fra lægterne.

Torsdagens DM-semifinale mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits havde fortjent en fuld hal, der levede sig med.

Annonce

Godt nok førte århusianerne semifinaleserien 2-0 og kunne dermed lukke festen med hveder i mundvigen, men Svendborg var ikke indstillet på at gå på sommerferie allerede i april.

Anført af Brandon Norfleet og Sebastian Åris meldte de sig endelig ind i serien og spillede lige op med den forsvarende danske mester.

Bears løb dog fra gæsterne til sidst og vandt 102-85.

"Vågn op!"

Hjemmeholdet vandt samtlige perioder, men pudsigt nok var Svendborg foran det meste af tiden.

Det lod til, at Bakken Bears-spillerne med to ret sikre sejre i de første kampe hvilede lige rigeligt på laurbærene.

Et par minutter inde i anden halvleg kom de bagud med fem point, 54-59. Den store profil DeShawn Stephens gik og fjantede lidt med sin direkte modstander, og det orkede head coach Steffen Wich ikke at se på.

Han kaldte en time out, bad sine spillere "vågne op" og satte så i øvrigt tometermanden på bænken.

Opsangen hjalp. 54-59 blev vendt til 66-64. Hjemmeholdets spillere havde forstået beskeden og skar tænder i forsvaret.

Gæsterne var ikke nemme at ryste af, de kom kortvarigt foran i fjerde periode igen, men QJ Peterson og kompagni løb til sidst fra fynboerne, der tilmed endte i fejlproblemer.

- Vi skulle lige tage et ekstra skridt både i forsvaret og angrebet. Vi haltede lidt, og det var nok derfor, han var efter os, sagde anfører Morten Sahlertz efter kampen.

- Svendborg kom med en energi, vi ikke umiddelbart kunne matche. De var flyvende fra start. Men heldigvis fulgte vi efter hver gang, de lavede et run. Men vi haltede hele vejen indtil til sidst.

DM-semifinale

Bakken Bears - Svendborg Rabbits 102-85

Periodecifre: (30-29), (23-21), (21-19), (28-16)

Bears: QJ Peterson 18, Tylor Ongwae 13, Ryan Evans 12, Adama Darboe 12, Thomas Lærke 10, Morten Sahlertz 10, Michel Diouf 8, Daniel Mortensen 8, Anton Harbo 5, Magnus Møllgaard 2, DeShawn Stephens 2

Svendborg: Brandon Norfleet 23, Sebastian Åris Petersen 17, Durell Vinson 10, Aaron Levarity 10

Rebounds: Bakken 43, Svendborg 35

Tilskuere: 0 i Vejlby-Risskov Hallen

Dermed er Bakken Bears klar til DM-finalen mod vinderen af Horsens IC og Randers Cimbria (2-1).

Annonce

Håber på tilskuere

Bakken Bears er dermed klar til sin 19. DM-finale i træk - inklusive seneste sæsons sejr, der på grund af coronaafblæsning aldrig nåede at blive afgjort i en finale.

Morten Sahlertz har været med i så mange, at han ikke kan huske hvor mange, men han glæder sig alligevel til at møde enten Horsens IC eller Randers Cimbria.

- Det er altid sjov at spille finalerne. I semifinalen spiller vi nok for ikke at tabe. Det ville være skandaløst hvis vi tabte i semifinalen, men finalen spiller du for at vinde. Det er mesterskabet, der er på spil, og det er altid sjovere, sagde Morten Sahlertz.

Han håber, at finaleserien kan blive spillet med tilskuere.

- Her er en helt anden stemning når der er tilskuere. Det er jo ikke ren sommerbold, vi spiller nu, men der er lidt følelsen af en træningskamp som det er nu. Vi håber, der må komme nogen i finalen. Både ude og hjemme, vi trænger også til at blive buet lidt af. Så vi håber, at der må komme nogen ind, også selvom det er få.

Morten Sahlertz er klar til endnu en DM-finale. Foto: Kim Haugaard


Vi håber, der må komme tilskuere i finalen. Både ude og hjemme, vi trænger også til at blive buet lidt af.

Morten Sahlertz, Bakken Bears
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bagud med 18 point fem minutter før tid: Utroligt comeback giver Bakken Bears matchbold

Aarhus

Nyt testcenter åbner i midtbyen

Aarhus For abonnenter

Børnetøj på 63 reoler: Lille Nor bugner af genbrugsguld

Annonce