Annonce
forside

For 20 år siden var hun Stiften-journalist, nu er hun en god og ordentlig kilde

Marianne Purup forlod Århus Stiftstidende i 1999. I dag skal hun som turistchef i VisitSkanderborg markedsføre blandt andet Himmelbjerget. Foto: Axel Schütt

I 1999 sagde Marianne Purup farvel til Århus Stiftstidende. Siden har hun samarbejdet med avisen i en række sammenhænge, og det har hun altid oplevet meget enkelt.

Annonce

AARHUS: En god og ordentlig kilde for en god og ordentlig avis.

Den indfaldsvinkel har Marianne Purup i mange år haft til samarbejdet med Århus Stiftstidende.

I 1990'erne var Marianne Purup et af avisens journalistiske omdrejningspunkter for portrætter, modestof, dækningen af hverdagslivet i Aarhus og meget andet.

Men for snart to årtier siden sagde Marianne Purup farvel til Århus Stiftstidende. Siden har hun som blandt andet kommunikationsansvarlig for Aarhus Festuge og nuværende turistchef for VisitSkanderborg samarbejdet med de tidligere kolleger på redaktionen.

- Rollen som kilde for tidligere kolleger har jeg altid oplevet meget enkel. Det skyldes måske mit kendskab til de betingelser, der arbejdes under på en redaktion. Mine budskaber når naturligvis ikke ubearbejdede frem til læserne af Stiften. Det er jo "name of the game". Men jeg har aldrig oplevet mig misforstået eller misfortolket af Århus Stiftstidende, siger Marianne Purup.

Annonce

Særlig humor

Siden afskeden med Århus Stiftstidende har Marianne Purup samlet tonsvis af erfaringer.

Det er sket som kommunikationschef hos B&O, kommunikationschef i Aarhus Festuge og nu turistchef i VisitSkanderborg.

Alligevel følger Marianne Purup godt med i Århus Stiftstidendes tilværelse. Hun husker et mediehus med plads til forskelligheder.

- Avisen var præget af tæt samarbejde og fagligt stærke medarbejdere. Desuden rummede Stiftstidende en særlig tone og humor, som stadig virker til at være i huset, forklarer Marianne Purup.

Turistchefen kan se, at forudsætningerne for medieverdenen i helhed og Stiften i særdeleshed ændrer sig hurtigt og radikalt.

- I forhold til for 20 år siden er Århus Stiftstidende meget mere udfordret omkring at få opmærksomheden i strømmen af daglige nyheder. Men jeg tror på, at avisen har en plads ved at fastholde fokus på seriøs og kritisk journalistik, vurderer Marianne Purup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Helt friske corona-smittetal: Aarhus er stadig langt over grænsen for at blive grøn kommune

Aarhus

Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar: Antallet af smittede er nu oppe på 25

Aarhus For abonnenter

Ansatte fortæller om et ældreområde ramt af frygt: Men direktør ser masser af åbenhed, tillid og godt samarbejde

Annonce