Annonce
AGF

For 25 år siden: Da AGF-målmandens ballonbold fløj hen over Lars Høgh og i mål

Lars Høgh (til venstre) og Lars Windfeld så en del til hinanden i 1990'erne i dansk fodbold. Her ses de to keepere til en samling med ligalandsholdet i januar 1996. Året forinden havde Windfeld scoret et mål på et udspark i en kamp mod OB og Høgh. Målet blev scoret for 25 år siden. Erik Jepsen/Ritzau Scanpix
Den tidligere OB-keeper Lars Høgh kan sagtens huske, da han lavede et målmandsdrop i 1995 på AGF-keeper Lars Windfelds udspark. Jeg har et kærlighedsforhold til AGF, siger han.

FODBOLD: Lars Høgh vil aldrig glemme sin kamp nummer 615 i OB-trøjen.

Den legendariske OB-keeper gæstede AGF 19. marts 1995 og indkasserede et mål, der gik verden rundt. Det er 25 år siden i dag.

I den anden ende stod Lars Windfeld på mål for AGF, og han udnyttede vinden på et udspark, så bolden gik i nettet til 2-0 i det, der endte som en 2-1-sejr til aarhusianerne.

- Jeg husker, at der kom et langt udspark fra Lars Windfeld, og bolden røg længere og længere. Der var en temmelig kraftig vind, så skiltene bag målet væltede samtidig. Det bekræftede sådan set de kraftige vindstød.

- Nu er jeg jo ved at bygge noget op, der kan forsvare mig selv, griner 61-årige Lars Høgh i dag af episoden, der blev vist på CNN.

Lars Høgh, som var kendt for at stå lidt ude af sit mål, nåede ikke at se faren, før det var for sent.

- Min gode kollega og dygtige holdkammerat Michael Hemmingsen, som stod på kanten af feltet, lod bolden gå, da den kom i hans område. Han vidste jo ikke, at jeg stod omkring pletten. Og jeg så faren for sent og kunne ikke nå den bold. Den sprang jo fem meter op i luften og op over hovedet på mig, husker Lars Høgh.

For 25 år siden kaldte han det for sit største drop siden debuten for OB i 1977.

Windfeld blev kendt for den scoring, og målet har også siden forfulgt Høgh.

- Det var en signatur for ham, ligesom det også blev for mig på en eller anden måde. Det er jo også en del af min beretning, mit fodboldliv og min karriere, siger Lars Høgh.

Fra et minde, der gjorde ondt, er det i dag, noget fynboen tager med et smil.

- Det gjorde da pisse nas i kroppen på mig. Jeg var fagligt stolt, det er man som keeper, så det ramte mig.

- Men i dag er det bare det lille ar, der gør ansigtet charmerende. Det er en meget sjov kuriositet, siger Lars Høgh.

Siden har det udviklet sig en sjov måde at komme i kontakt med folk i Aarhus, hvor Lars Høgh er kommet meget efter sit karrierestop.

- Min datter har boet i Aarhus i otte år. Hun læste i Aarhus har også arbejdet i byen. Så jeg er kommet meget i Aarhus.

- Jeg kan ikke gå en tur ned gennem byen, uden at jeg op til flere gange hører navnet Windfeld råbt. Det er pisse fedt og god humor. Det har jeg det godt med, siger Lars Høgh.

Også i den aktive karriere betød AGF og Aarhus meget for Lars Høgh, som især husker besøgene på pizzabaren Mackies. Her kom spillerne fra både AGF og OB ofte efter kampene i den bedste række.

- Jeg har et specielt forhold til AGF. Historien er jo, at hver gang AGF spillede hjemme, så røg spillerne på Mackies, hvor ejeren gav pizza og gratis øl. Det var vi en del af. Jeg var altid med, når det kunne lade sig gøre. Så sad jeg sammen med Troels Rasmussen, John Stampe og alle de gutter, og så holdt vi fest bagefter, selv om vi lige havde mødt hinanden.

- Det viser også, hvad fodbolden kunne dengang. Man kæmpede mod hinanden, men sad og drak øl bagefter og havde det sjovt. Derfor har jeg et kærlighedsforhold til AGF, siger Lars Høgh.

I karrierens løb nåede Lars Høgh at spille 817 kampe for OB samt otte landskampe for Danmark. Windfeld er noteret for 196 kampe for AGF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce