x
Annonce
Debat

For det Aarhus, du holder af

Bjarne Lundgaard. Privatfoto

Der grund til at juble over mange af de ting, der er sket i Aarhus siden årtusindskiftet. Men der er sandelig også grund til bekymring. Bekymring for vores særkende.

Den vækst, som byrådet med borgmesteren i spidsen jagter betingelsesløst, risikerer at give bagslag. Når byudvikling, arkitektur og infrastruktur er i hænderne på folk, der kun tænker 'flere', 'større' og 'rigere', går det galt på et tidspunkt.

Dispensationerne fra planloven sidder allerede nu for løst, og embedsmænd og byråd går på kompromis med idealerne og det, der gør Aarhus fuldstændig unik. Det kræver, at vi vågner op.

Verden har fået øjnene op for Aarhus, og det giver både opmærksomhed og tilstrømning af turister og studerende. Nøjagtigt som vi gerne vil have det. Det holder op, hvis vi en dag ligner de andre.

Behold Aarhus som en dynamisk og smuk by på byens præmisser. Altså det århusianske særkende. Vi er mange, der frygter, at udviklingen ender med at passe ind i den internationale arkitekturskabelon, der får byer over hele EU til at ligne hinanden.

Løsningen er en spritny linje. Lav et fuldt stop for bevidstløse dispensationer og formuler en visionær strategi for, hvor vi vil hen med vores by. Fasthold Aarhus som en harmonisk og smuk by med en skyline, der topper i centrum og falder ud mod forstæderne for at møde horisonten. Bevar byen som en grøn oase, der giver rum til både turister og århusianere.

Kommunen har brug for fagligt højt kvalificerede embedsmænd, der evner at gøre visionerne til virkelighed. For eksempel trafikplanlæggere, vejingeniører, byplanlæggere, arkitekter, landskabsarkitekter, gartnere og skovridere/skovfogeder, det er dem, der sammen med århusianerne skaber fremtidens Aarhus.

Det vil jeg arbejde for, når jeg kommer i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce