Annonce
Debat

For det Aarhus, du holder af

Bjarne Lundgaard. Privatfoto

Der grund til at juble over mange af de ting, der er sket i Aarhus siden årtusindskiftet. Men der er sandelig også grund til bekymring. Bekymring for vores særkende.

Den vækst, som byrådet med borgmesteren i spidsen jagter betingelsesløst, risikerer at give bagslag. Når byudvikling, arkitektur og infrastruktur er i hænderne på folk, der kun tænker 'flere', 'større' og 'rigere', går det galt på et tidspunkt.

Dispensationerne fra planloven sidder allerede nu for løst, og embedsmænd og byråd går på kompromis med idealerne og det, der gør Aarhus fuldstændig unik. Det kræver, at vi vågner op.

Verden har fået øjnene op for Aarhus, og det giver både opmærksomhed og tilstrømning af turister og studerende. Nøjagtigt som vi gerne vil have det. Det holder op, hvis vi en dag ligner de andre.

Behold Aarhus som en dynamisk og smuk by på byens præmisser. Altså det århusianske særkende. Vi er mange, der frygter, at udviklingen ender med at passe ind i den internationale arkitekturskabelon, der får byer over hele EU til at ligne hinanden.

Løsningen er en spritny linje. Lav et fuldt stop for bevidstløse dispensationer og formuler en visionær strategi for, hvor vi vil hen med vores by. Fasthold Aarhus som en harmonisk og smuk by med en skyline, der topper i centrum og falder ud mod forstæderne for at møde horisonten. Bevar byen som en grøn oase, der giver rum til både turister og århusianere.

Kommunen har brug for fagligt højt kvalificerede embedsmænd, der evner at gøre visionerne til virkelighed. For eksempel trafikplanlæggere, vejingeniører, byplanlæggere, arkitekter, landskabsarkitekter, gartnere og skovridere/skovfogeder, det er dem, der sammen med århusianerne skaber fremtidens Aarhus.

Det vil jeg arbejde for, når jeg kommer i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce