Annonce
Østjylland

For det lidt yngre publikum: MGP-fest i Skanderborg

Der blev hujet og klappet, da Mille, Celina og Melissa & Victoria fra dette års MGP gik på scenen lørdag eftermiddag. Klik videre og se flere billeder. Foto: Axel Schütt

Det kan godt være, at selve Smukfest kun finder sted i og omkring Bøgeskoven, men festlighederne finder også op i byen.

SKANDERBORG: Skyerne er trukket indover himlen, temperaturen er faldet en del - og så drypper det.

Det har dog ikke fået børnefamilierne til at blive væk fra Kulturtorvet, hvor der lørdag eftermiddag er MGP-arrangement med optrædener fra blandt andet Mille, der vandt dette års MGP.

For mens særligt den del af ældre del befolkningen slår sig løs med sjusser og musik på Smukfest i Bøgeskoven, så foregår der fredag og lørdag ting og sager for de yngre inde i byen.

- Vi er ikke gæster på festivalen, men bosat i byen, og det er fedt, at der også sker noget herinde, fortæller Jeanne Larsen, der har børnene Mille og Emma med.

- Børnene er vilde med MGP, så de synes det er lidt spændende at se dem i virkeligheden, siger hun.

Annonce
Børnene var mødt op med deres forældre for at se MGP-show på Kulturtorvet i Skanderborg. Foto: Axel Schütt

Børnene elsker Mille

Kort før koncertens start klokken 15 var der stadig gang i lydprøverne, og alle de fremmødte fik derfor også et glimt af de deltagende, inden det gik i gang.

- Se, der er hun, det er Mille, lød det begejstret fra 9-årige Savannah, der var afsted med lillebror Magnus og deres mor.

- De elsker begge to Mille, og vi hører ofte hendes sange derhjemme, så synes det er lidt stort at se, at hun rent faktisk findes, fortalte mor Mette.

Udover Mille var også 13-årige Celina og de 10-årige tvillinger Melissa og Victoria på scenen.

De vandt henholdvis anden- og tredjepladsen ved dette års MGP.

Endelig blev lydprøverne færdige, så den egentlige koncert kunne gå i gang, og det skete med en fælles sang fra de tre vindere.

- Kom så, vi skal have en fest, de kan høre helt ude i Bøgeskoven, lød det fra dagens konferencier, og så brød jublen løs.

- Kom så, klap med, lød det fra scenen og det gjorde de så. Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Mille var på scenen og der blev blandt andet sunget 'Til næste år', som hun vandt MGP med. Foto: Axel Schütt
- JUBIII, det er Mille! Foto: Axel Schütt
Også tvillingerne Melissa og Victoria var på scenen med deres sange. Foto: Axel Schütt
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce