Annonce
Mærk Aarhus

For gentlemen & denim enthusiasts

Foto: Mærk Aarhus
Et af byens ældste huse, bindingsværket i Vestergade, huser ikke længere det, nogle engang kendte det for, men til gengæld den fineste Blue Caviar – i tekstilverdenen

Det er fem år siden, Brian Mogensen løftede sløret, slog dørene op og bød indenfor i butikken på Vestergade. Butikken, der primært forkæler mænd– i alle aldre – med den ypperste kvalitet inden for denim.

Her er der tale om kvalitet frem for kvantitet. Man bliver forkælet med historie frem for mode, og integritet står over penge. Ikke alt – heller ikke al denim – finder vej eller får lov til at få en plads i det lille bindingsværkshus, men det er udelukkende med den begrundelse, at man naturligvis håndplukker de allerbedste produkter fra japanske, amerikanske og europæiske denim-brands.

Som ingen andre

Ingen kan være i tvivl. Det er ren kærlighed. Indehaver Brian Mogensen er faldet paldask for denim. Jeans. Cowboybukser, men det er så meget mere end jeans. Det er en passion, og det er en viden om kvalitet og om at ville den rene vare.

- Det her er ikke noget, man bare hiver ned fra hylderne, lyder det fra Brian.

- Vi sætterkvaliteten højt, og det afspejler sig naturligvis også i prisen, tilføjer han.

- Til gengæld har man her et par jeans i masser af år. Jeans, man selv former og gør gamle, fede, slidte og rå på sin helt egen måde. De fleste fremstår helt rå, når man får dem med hjem i posen, og så går processen i gang. De bliver dine jeans! Dine, og ingen har nogen magen til, lover Brian.

- De kommer helt rå – uden stræk, uden vask og uden de moderne twists, der gør, at du ikke gider dem om få måneder. De her, de lever længe.

- Og hvis du spørger, hvordan du bedst passer på dem, så er rådet at vaske dem sjældent også bruge dem så meget som muligt - og gerne hver dag. På den måde bliver de en del af dig og dit udtryk.

Heritage, vintage og dry

Vi taler om en livsstil – i hvert fald hvis man spørger og kigger på Brian, som næsten fra top til tå er pakket ind i denim.

- Det er en livsstil – for nogle. For andre er det bare en kærlighed til den gode kvalitet og en lyst til ikke at ville købe det, alle andre har masser af.

Men jeans er jo ikke bare jeans …

- Vi har heritage, vintage og dry denim fra Japan og USA. Dry denim betyder, at jeansene er uvaskede, og at man derfor selv kan forme dem i brug. I modsætning til noget, der for eksempel har fået en stonewash og derfor er mere blødt og mindre formbart.

Brian fortsætter:

- Heritage betyder arv. Lee har for eksempel eksisteret i over 100 år, så det har en arv og originalitet, mens vintage betyder noget ældre af særlig kvalitet. Det finder man i nogle af vores jeans, der har en særlig vævning, som kun de gamle maskiner kan lave.

- Jeg har ikke en modebutik. Jeg har en livsstilsbutik, siger indehaveren med et bredt smil inde bag det lange skæg.

Statement

- Denim har igennem generationer været med på sidelinen og har bestemt været med som talerør og statement under både hippiernes tid, punkperioden, hiphop-moden og er også velkendt fra ”Beverly Hills 90210”-serien.

- Denim overlever det hele. Og jeg har svært ved at finde noget at sammenligne dette produkt med, siger Brian.

Der findes tykke bøger om det statement, denim har været med til at forme. Om det aftryk, det har sat.

Noget er så gammelt, at det er en tradition. Men alligevel er der hele tiden nyt at byde på, og der er også så meget andet end jeans i det gamle hyggelige hus. Skjorter, trøjer, T-shirts, sokker, hatte og huer for slet ikke at tale om støvler, og også her er der flere, der byder på traditioner. Støvler med masser af historie – helt tilbage fra 1905. Det kan da noget.

- Vi har flere modeller, der, ligesom jeansene, har en historie som værende arbejdstøj, hvilket betyder, at der er tale om kvalitet. Det er stærkt materiale, vi har på hylderne.

Go Kaffe

Butikken i to etager er en oplevelse. Og for nylig blev der lagt lidt til, da et samarbejde med Steffen Vester og hans virksomhed Go Kaffe fik plads i huset. Det betyder, at alt imens der kigges, vurderes og prøves, er det nu muligt at nyde en kop god mokka imens – eller andet fra det velassorterede kort, Go Kaffe byder på.

- Det betyder også, at man – på de lune eller tørre dage – kan hænge ud i gårdhaven med en kop et eller andet og bare nyde det hele lidt. Eller gøre det, mens andre handler. Eller mens man finder ud af, hvilket håndlavet bælte man ønsker sig. Her kan læderet vælges, ligesom man kan vælge sit eget spænde, og hvor og hvor mange huller der skal laves i det. Et ægte håndværk.

- Det passer bare sammen. God kaffe og god denim. Kvalitet. God kvalitet, understreger Brian.

Huset kan mere

Huset kan noget. Huset byder på mere. Der er oplevelser i alle hjørner. Og der venter mere, for Brian har mange idéer.

- Der skal bygges på – hele tiden. Og kunderne i huset er med til det, lyder det.

Brian har et par arrangementer i tankerne.

- Jeg vil gerne lave et par små intime koncerter eller foredrag. Huset indbyder til, at man hænger ud, nu med kaffebaren. Faktisk har vi også alkoholbevilling, så det er muligt at servere lidt til ganen, imens underholdningen forkæler de fremmødte, lyder det.

Der bliver tænkt tanker. Ikke noget er meldt ud endnu, og der er åbent for flere input og idéer. Der er ligeledes mulighed for, at man kan holde et lukket arrangement, hvor man kan lære lidt om denim. Drengeaften. Netværksgruppe. Mulighederne er mange.

Det hyggelige hus. Den helt særlige butik. Den gode kaffe. Her indbydes til, at man kommer ind. Der kan mærkes, duftes og smages. Sanserne bydes op til dans, og med den fede atmosfære og den viden, der findes i det lille lyserøde hus med det maskuline indhold, er der lagt op til endnu flere gode historier.

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke i 'hård ghetto' skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet