Annonce
Sport

For lidt vind: Cenholt og Lübeck fik aldrig deres medaljechance

Finalen i Nacra 17 sejlbåd-klassen blev aflyst på grund af manglende vind og derfor endte Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck på den fjerdeplads de havde inden sejladsen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Der var lagt op til et drama på sidstedagen ved VM i sejlads. De fire første både i Nacra 17-klassen lå indenfor en afstand af seks point mellem hinanden. Vinden var dog for svag til, at de kunne sejle. Derfor fik det lokale islæt aldrig chance for at vinde en medalje.

Annonce

NACRA 17: Selvom de inden VMs sidste sejlads gik rundt inde i det internationale sejlsportscenter med store smil, og lignede et makkerpar, der var parate til at gå ud og jagte de medaljer, som de med en god placering i ræset ville kunne skaffe sig, så blev det aldrig sådan.

Da medaljeræset skulle skydes i gang, forblev pistolen tavs. Intet skud. Ingen sejlads. Vinden var for svag. Så selvom rigtig mange mennesker var mødt op på tribunerne ved Jette Tikjøbs Plads på Aarhus Ø for at heppe på Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck måtte de vende hjem, uden at heppe på det lokale par.

Dermed endte de to på den trælse fjerdeplads blot seks point efter førstepladsen. Sådan er det, for sådan er sejlads. Hvis der ikke er nok vind, så kan man ikke sejle. Dermed kunne et italiensk par pludseligt række hænderne i vejret og lade sig hylde som guldvindere, uden at sejle den sidste sejlads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce