Annonce
Aarhus

For mange aflysninger og for mange søsyge passagerer: Molslinjen får millionbøde for Bornholmsfærgen

Molslinjen overtog sidste år færgefarten til og fra Bornholm. (arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Aflysninger og forsinkelser på færgeruten til Bornholm koster Molslinjen bøde på 1,5 millioner kroner.

Rønne. Molslinjen A/S skal betale en bod på 1,5 millioner kroner for aflysninger, forsinkelser og utilfredse kunder på færgedriften til og fra Bornholm. Boden består af to dele. Den første på 200.000 kroner er et direkte resultat af en måling af kundernes tilfreds, skriver ministeriet i en pressemeddelelse. Derudover får Molslinjen en bøde på 1,3 millioner kroner i forbindelse med aflysninger og forsinkelser. Ministeriet skriver, at Molslinjen har "forsømt at indsende behørig dokumentation i forbindelse med en del forsinkelser og aflysninger."

Der har desuden været episoder med "mangelfuld indsættelse af erstatningsfærger." I meddelelsen kalder transportminister Ole Birk Olesen (LA) Molslinjens håndtering for "kritisabel". Hans ministerium er stadig i gang med at undersøge, om Molslinjen overholder kontraktens krav til komfort. Et af kravene er, at ikke mere end ti procent af passagererne må blive søsyge.

Molslinjen har siden 1. september 2018 stået for færgeruten til og fra Bornholm. I en skriftlig kommentar oplyser Molslinjens direktør, Carsten Jensen, at selskabet har tænkt sig at udfordre ministeriet afgørelse.

- Vi må konstatere, at vi endnu ikke er helt på linje med ministeriet, når det gælder dokumentation for fritagelsen for bod i forbindelse med aflysninger og indsættelse. Vi må også konstatere, at der er områder, hvor vi ikke er enige med ministeriet i fortolkninger af kontrakten.

Han hæfter sig samtidig ved, at det især er gæster fra Sjælland, der i april har været mere utilfredse end vanligt. Til gengæld har Molslinjen et stigende antal bornholmere, der vil anbefale at rejse med færgen til og fra solskinsøen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce