Annonce
Aarhus

Forargede badegæster: Hvorfor ligner vores strande en svinesti?

Århusianske badegæster vil meget gerne rydde ordentligt op efter sig selv, men det er ikke muligt, da skraldespandene mange steder er overfyldte, og derfor flyder det med skrald omkring spandene som her på Moeasgård. Privatfoto
Aarhus Kommune følger løbende skraldesituationen på de tætpakkede århusianske badestrande.

AARHUS: Engangsgrill, store poser med madaffald, sodavandsdåser og brugte kaffekrus.

Det flyder med affald på badestrandene ved Aarhus, og det er ikke kun efter en sen nattefest på stranden. Århus Stiftstidende beskrev i fredagens avis, at det varme vejr har trukket mange badegæster til Bellevue, og at det ikke er alle, der er gode til at rydde op efter sig selv. Derfor flyder de grønne områder med skrald og madaffald sidst på dagen.

På Bellevue er der normalt 20-25 spande, og så er der sat ekstra 14 op i sommervarmen, Men det er tydeligvis ikke nok.

Efter avisen bragte artiklen fra Bellevue er det strømmet ind med henvendelser om, hvilke andre strandområder, der har samme problem. Og mange stiller spørgsmålet, hvorfor Aarhus Kommune ikke bare sætter flere eller større skraldespande op.

Århus Stiftstidende har blandt andet fået henvendelser vedrørende stranden ved Åkrogen og Moesgård, hvor flere strandgæster skriver, at de meget gerne vil rydde ordentlig op efter sig selv, men at skraldespandene er overfyldte selv midt på eftermiddagen, og derfor er de nødt til at sætte affald ved siden af spanden.

Ligesom mange strandgæster er forarget over, hvordan svineriet breder sig på de århusianske strande.

Annonce
Aarhus Kommune følger løbende situationen på de århusiansle strande og vil tilpasse alt efter behov. Privatfoto

Kommunen tjekker Moesgård idag

Afdelingsleder for grønne områder ved Aarhus Kommune, Andy Tomes, fortæller, at kommunen følger situationen løbende.

- Jeg har været i kontakt med vores entreprenører de seneste dage, og jeg tager selv til Moesgård i dag for at se, hvordan det ser ud. Vi holder løbende øje med behovet på de århusianske strande, og ændrer det sig, så tilpasser vi selvfølgelig løbende, siger Andy Tomes, der samtidig understreger, at der hver morgen bliver ryddet op på stranden og fjernet skrald, så der er rent, når nye gæster kommer.

- I år er nogle strande måske mere belastede, fordi Den Permanente er lukket, så det kan ændre folks adfærdsmønster. Men er der behov for tilpasning, så gør vi selvfølgelig det løbende, som sagt vil jeg selv tage til Moesgård og se på forholdene i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce