Annonce
Debat

Forbindelsen til Sjælland: Lad os få en elfærge fra Glatved til Odden

"Kører man gennem Tirstrup, ad hovedvej 15 til Grenaa, og tager vejen mod Balle, forestiller jeg mig, at man ca. 800 meter før Ørup anlægger en vej - en færgevej - der går ud til Glatved Skærveværk. Der anlægger man så et færgeleje til brug for el-færger", skriver Carl Regli. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen

DEBAT: Man kan blive helt "elektrisk", når man går på nettet og ser videoen om elfærgen Ellen, den færge, der sejler længst på el i hele verden.

Kører man gennem Tirstrup, ad hovedvej 15 til Grenaa, og tager vejen mod Balle, forestiller jeg mig, at man ca. 800 meter før Ørup anlægger en vej - en færgevej - der går ud til Glatved Skærveværk. Der anlægger man så et færgeleje til brug for el-færger.

Søger man nogen, der vil gå igang med at sejle fra Glatved til Odden, vil der sikkert være større mulighed for at finde et selskab, der vil, end med sejlads Ebeltoft-Odden.

Annonce


Beslutter man sig omgående, kan både anlægget og de nødvendige færger være klar til brug ved Glatved om mindre end to år.


Der er sikkert mange beboere i Ebeltoft, der vil hilse denne idé velkommen, når - og ikke hvis - den bliver en realitet. Al snak om, hvad man i og omkring Ebeltoft skal gøre for at få færgetrafik, slutter med færgetrafik fra Glatved.

Området omkring Glatved Skæreværk byder ikke på det store, hvad angår naturoplevelser, så man kunne måske lige så godt sætte nogle vindmøller op på stedet nu, hvor man alligevel er igang. Man kan gå i gang med det samme og behøver ikke vente på, at motorvejen fra Aarhus til Grenå er færdig.

De erfaringer med, at virksomheder etablerer sig langs nybyggede motorveje, viser sig i dag med al tydelighed.

Molslinjen sætter snart en elfærge ind mellem Esbjerg og Fanø, de vil endda bekoste etablering og vedligeholdelse af den uddybning af sejlrenden mellem Esbjerg og Fanø, der bliver nødvendig for, at der kan passere to færger på samme tid. At Molslinjen ved, hvad de gør med hensyn til forretning, hersker der næppe tvivl om. Molslinjen kommer måske med et godt tilbud for at komme med i den fremtidige udvikling indenfor el-færger.

Beslutter man sig omgående, kan både anlægget og de nødvendige færger være klar til brug ved Glatved om mindre end to år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce