Annonce
Erhverv

Forbinder Aarhus med hele Europa: Rejs kontinentet tyndt for kun 750 kroner

Interflixbilletten gælder i tre måneder. For 750 kroner kan du fra Aarhus nå til fem storbyer rundt i Europa. Altså: Du kan tage turen til Paris først. Være der et par uger, køre videre til Prag med en uges ophold og så videre.. Foto: Scanpix

Flixbus har sommertilbud fra Aarhus. 'Interbusbillet' til for eksempel Paris-Amsterdam-München-Prag-London-København for 750 kroner. Og så kan du også køre super grønt.

AARHUS: Togets gamle Interrail-billet har fået nye dimensioner i form af en Interflix-busbillet fra Aarhus. Busfirmaet har netop for 750 kroner introduceret en billet, hvor du kan nå 1700 destinationer i 27 europæiske lande.

Fra Aarhus kan man for eksempel tage på en tur til Amsterdam - London - Bruxelles - Paris - København. Det er det store tyske busselskab Flixbus, der overtog det århusianske Abildschou, som står bag billigbilletterne, hvor du kan rejse Europa tyndt.

Tilbuddet blev sat i søen for en uge siden fra rutebilstationen i Aarhus - og det gælder året rundt. I det nye rejsekoncept FlixBus kan kunden nå til fem europæiske byer på en InterFlix-billet for 99 Euro. Billetten gælder i tre måneder til fem direkte busrejser uden omstigninger. Rejsen har en varighed af tre måneder.

Flixbusserne vil samtidig leve op til de højeste europæiske miljøstandarder med en lav C02-udledning. Hvis kunden vil tage på CO2-neutral sommerferie, kan hun desuden købe CO2-kompensation til billetten. Det udgør 1-3 procent af billetprisen, og pengene går til et klimaprojekt, som er godkendt af FN. I år støttes et projekt om energi-effektive ovne i Rwanda.

Flixbus satser i øvrigt på en stribe afgange om natten, så man for eksempel kan køre fra Aarhus sent om aftenen og vågne i München. Se destinationer på https://interflix.flixbus.com

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce