x
Annonce
Erhverv

Forbrugerekspert: Danskerne vil have det røde æble fra nabomarken

Dorte Wimmer er retail- og forbrugerdirector ved Retail Insitute Scandinavia. Hun har arbejdet med trends og forbrugeradfærd i over 15 år i danske og internationale koncerner. Foto: Retail Insitute Scandinavia

Gårdbutikkerne er gode til at producere, men har problemer med at nå ud til forbrugerne, der vil handle let og hurtigt, hvis de skal købe fortællingen om den lokale gulerod.

Gårdbutikker: Klik dig frem til varerne i vores online-købmandsbutik på nettet og hent dem færdigpakkede i din lokale gårdbutik, når det passer dig.

Sådan lyder konceptet bag den nystartede virksomhed Goforlocal, der håber at blive danskernes foretrukne indgang til at shoppe i de lokale gårdbutikker.

Og det er slet ikke urealistisk, at det kan blive en succes, vurderer Dorte Wimmer fra Retail Institute Scandinavia. Hun er ekspert i detailhandel og forbrugsmønstre.

- Forbrugeradfærden går i retning af, at vi foretrækker selv at afhente varerne frem for at få dem leveret hjemme ved døren. Det giver os som forbrugere den ultimative frihed i forhold til, hvornår det passer os at hente varerne frem for at skulle være hjemme og tage imod en fragtmand, siger hun.

Dertil ligger der også en høj grad af troværdighed i at hente sine varer direkte hos producenten.

- Når man selv henter varerne hos landmanden, er der en stor grad af tillid til, at det er i orden og friskt, for hvis kartoflerne er grønne eller gulerødderne er bløde, ved man jo præcis, hvor de er kommet fra, forklarer Dorte Wimmer.

Annonce

Vi elsker det lokale æble

De lokale producenter og gårdbutikker er ifølge Dorte Wimmer generelt inde i en positiv udvikling i disse år.

Danskerne kan godt lide den nære fortælling om æblet, der har vokset sig rødt og saftigt henne på nabomarken i stedet for at være blevet fragtet tværs gennem Europa i en lastbil.

Men for producenterne har det også en ulempe at være lille og lokal. Musklerne er små og uden digital knowhow og en markedsføringsplatform er det svært at komme ud over rampen og få vist sortimentet frem for potentielle kunder.

- Når vi laver undersøgelser, svarer forbrugerne, at de både vil have en stærk online-tilstedeværelse og et fysisk butiksmiljø. Mange gårdbutikker mangler stadig noget på onlinedelen, og der lyder det som om, at Goforlocal har fundet en måde at digitalisere den gammeldags gårdbutik, siger Dorte Wimmer.

Click and collect-konceptet skal dog fungere gnidningsfrit, hvis folk skal tage godt imod det, advarer hun:

- Vi ser konceptet på tværs af brancher, og det uanset om man sælger gulerødder eller dametøj. Men varerne skal skal stå klar, og det skal gå hurtigt. Hvis man kommer frem og skal vente i en 10 meter lang kø, så går idéen af det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: Myndighederne udsender første tal for raskmeldte i Danmark

Annonce