Annonce
Debat

Forbud mod rygning: Vi kan tage skridtet mod en røgfri fremtid, hvis vi vil

"I mit virke som rådmand har bekæmpelsen af rygning været en af mine mærkesager. For mig handler det helt enkelt om at få de unge til at holde sig væk fra røgen. Vi skal simpelthen have en røgfri generation. Og det kan lade sig gøre. Det viser tallene", skriver Jette Skive. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

DEBAT: Jeg er meget stolt over, at Aarhus Kommune er i førersædet, når det gælder bekæmpelsen af rygning på offentlige steder. Jeg blev også glad, da jeg for nylig kunne læse, at SF og Radikale Venstre er kommet med et forslag om at gøre vores strande til røgfri zoner.

I mit virke som rådmand har bekæmpelsen af rygning været en af mine mærkesager. For mig handler det helt enkelt om at få de unge til at holde sig væk fra røgen. Vi skal simpelthen have en røgfri generation. Og det kan lade sig gøre. Det viser tallene.

I de senere år har vi i kommunen etableret røgfri zoner mange steder i bybilledet, og ikke mindst har vi gjort det nemmere for århusianerne for eksempel at få et rygestopkursus. Derfor er forslaget om røgfrie strande også fint, men vi kan og skal være mere ambitiøse end det.


Derfor håber jeg, at et samlet byråd kan tage endnu et par offensive skridt mod en røgfri fremtid og samtidig bakke op om varige midler til en stærk kommunal rygestopindsats.


Parkerne rundt omkring i byen og i kommunen er endnu ikke røgfri. Lad os ikke nøjes med strandene, men gøre parkerne røgfrie også. Foruden strandene er parkerne nemlig også meget besøgt af børnefamilier og unge mennesker, som om sommeren nyder solen i det grønne og om vinteren leger i sneen.

Disse tiltag er vigtige på vejen mod en røgfri fremtid, men det er samtidig vigtigt, at vi også målretter vores indsats til at hjælpe alle de mennesker, som har et ønske om at holde op med at ryge.

Den hjælp kan mange heldigvis få i dag takket være en beslutning i byrådet, som giver mulighed for, at 300 flere borgere kan få hjælp til rygestop. Men når den udløber om et år, står vi tilbage med en lang venteliste, som vi kun forventer bliver længere med tiden.

Derfor håber jeg, at et samlet byråd kan tage endnu et par offensive skridt mod en røgfri fremtid og samtidig bakke op om varige midler til en stærk kommunal rygestopindsats.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce