Annonce
Navne

Forebyggelse af pandemier: Ti millioner til at forske i pandemiske virusinfektioner

Mens corona-pandemien fortsat raser i store dele af verden, går Christian Kanstrup Holm og hans forskerteam på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet i gang med at undersøge, hvordan fremtidige pandemier kan bekæmpes. Pressefoto: Aarhus Universtiet

BEVILLING: Lektor Christian Kanstrup Holm fra Aarhus Universitet får knap ti millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til sin forskning i behandling af virusinfektioner, der giver luftvejsproblemer og har potentiale til at udvikle sig til pandemier.

Mens corona-pandemien fortsat raser i store dele af verden, går Christian Kanstrup Holm og hans forskerteam på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet i gang med at undersøge, hvordan fremtidige pandemier kan bekæmpes. De analyserer bl.a. immunforsvarets reaktion på og modstand imod virus, der udmønter sig i luftvejsinfektioner og – i værste fald – kan udvikle sig til pandemier.

Forskernes hypotese er, at endnu ukendte gener og processer i menneskets celler har potentiale til at forhindre vækst af SARS-CoV2 – det virus, som forårsager covid-19. Og at samme gener og processer kan udnyttes til at udvikle ny anti-viral medicin til behandling af sygdommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce