Annonce
Kultur

Foreningen Sydhavnen: Med kulturprisen kan vi stå endnu stærkere

- Vi ved godt, at vi ikke kan nå at gøre ret meget i forhold til nordsiden af Sydhavnen, men forhåbentlig kan vi præge Sydhavnen syd for Jægergårdsgade noget mere, for der er stadig nogle år endnu, før planerne er på plads, siger Sarah Jarsbo, formand for Foreningen Sydhavnen, sammen med bestyrelsesmedlem Gudrun Steen-Andersen på toppen af Kulbroen. Foto: Flemming Krogh

Mens kommunen lægger planer for at udvikle og ombygge Sydhavnen, vil Foreningen Sydhavnen sørge for, at der gøres opmærksom på eksisterende bygninger, kunstnere og kulturelle tiltag, når området skal fornyes. Kulturprisen vil gøre foreningen endnu stærkere og mere synlig.

Annonce

AARHUS: To finaleidéer til at forbinde det gamle kulkranspor med det kommende sydhavnskvarter blev udvalgt i denne uge. På hjørnet mellem Jægergårdsgade og Kalkværksvej graves der for at gøre plads til et nyt Danske Bank-domicil.

Forvandlingen af den nordlige del af Sydhavnen - fra Jægergårdsgade til Mindet - er allerede i gang.

Sydhavnens mange iværksættere, kunstnere, erhvervsfolk og udsatte organiserede sig for to år siden i en forening for at fremstå som en samlet enhed. De vil styrke dialogen, fællesskabet og vidensdelingen for hele området og for hele byen.

Nu er Foreningen Sydhavnen nomineret til Aarhus' nye kulturpris og en præmie på 100.000 kroner.

- Kommunen deler Sydhavnen op i Nord og Syd, men vi vil gerne tænke det som én helhed, for det er sammenhængskraften hernede, der er vigtig for os, siger Sarah Jarsbo, formand for foreningen.

Sarah Jarsbo (tv) er formand for Foreningen Sydhavnen. Gudrun Steen-Andersen (th) er bestyrelsesmedlem og desuden billedhugger. Hun har værksted i bygningen til venstre. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Et skridt fremad

Foreningen vil styrke kendskabet til de kunstneriske og skæve omgivelser i området, og bestyrelsesmedlemmerne i foreningen er enige om, at kulturprisen vil gøre budskabet tydeligere.

- Det vil være at hælde yderligere vand på vores mølle, så endnu flere ser, hvad der sker hernede, siger Gudrun Steen-Andersen, der er billedhugger og medlem af foreningens bestyrelse.

Avisen mødte de to på Gudrun Steen-Andersens værksted, for foreningen har ikke noget kontor, i stedet mødes de hos hinanden her på Sydhavnen.

Sarah Jarsbo (tv) er formand for Foreningen Sydhavnen. Gudrun Steen-Andersen (th) er bestyrelsesmedlem og desuden billedhugger. Hun har værksted i bygningen til venstre. Foto: Flemming Krogh
Foto: Flemming Krogh

Én af de ting, foreningen gør for at synliggøre sig, er at invitere folk indenfor.

- Vi vil gerne invitere byen indenfor og fortælle om alle de ting, der sker. For eksempel er der rigtig mange, der ikke ved, at der er et hav af internationale kunstnere, der holder til hernede, siger Sarah Jarsbo.

De mener begge, at det allerede lykkes, blandt andet med folkefestivalen Rethink Activism i september, Kulbroen Festival, madmarkeder og rundvisninger på må og få, men kulturprisen kan hjælpe dem endnu et skridt på vejen.

- Kulturprisen kan give foreningen en mere legitim stemme i offentligheden, så vi forhåbentlig kan nå længere ud og få mere indflydelse, siger Sarah Jarsbo.

Kulturprisen


  • Kulturprisen tildeles en person, en gruppe, forening eller institution, der med udgangspunkt eller base i Aarhus Kommune har formået at sætte kulturen på dagsordenen og derved gøre en positiv forskel for Aarhus og århusianerne.
  • Prisen er 100.000 kroner (50.000 kroner doneret af Spar Nord og 50.000 kroner doneret af Aarhuus Stiftstidendes Fond).
  • En fagjury udvalgte herefter tre finalister; Institut for (X), Foreningen Sydhavnen og Bazar Vest.
  • Vinderen kåres fredag 13. oktober klokken 16.00 på Aros.

Hvis I vinder pengene, hvad skal de så gå til?

- Vi vil ikke pege på noget bestemt, men vi vil bruge dem til at udbrede viden om området i endnu højere grad. Det gør vi ved at gøre alle kontaktbare, bakke op om initiativer, der styrker fællesskabet, og formidle viden om Sydhavnen indadtil og udadtil. Vi vil i højere grad invitere byen ind til rundvisninger og præsentere flere arrangementer og initiativer, siger Sarah Jarsbo.

Hvorfor skal lige netop Foreningen Sydhavnen vinde kulturprisen?

- Vores forening er stadig ny og i sin spæde opstart. Vi er vokset meget hen over det sidste år og står samlet på trods af mange forskellige mennesker, meninger og interesser. Vi vil gerne have en mere legitim stemme for området og alle de mennesker, der har deres dagligdag hernede. Vi håber på at blive inddraget, når der skal skabes gode forandringer i vores kontrastfyldte kvarter, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce