Annonce
Sport

Foreninger håber på flere regattaer på Brabrand Rostadion

DM i roning på 2000 meter var en stor succes og derfor overvejer foreningerne bag arrangementet at trække flere regattaer til Brabrand Rostadion i fremtiden. Foto: Brian Sørensen
September måneds DM i roning på Brabrand sø var så stor en succes, at foreningen bag arrangementet vil forsøge at få flere konkurrencer til Aarhus.

RONING: Det nyligt overståede DM i roning på 2000 meter på Brabrand sø var det første af sin slags i længere tid. Arrangementet var dog så stor en succes, at folkene bag Dansk Forening for Rosport og Aarhus Open Regetta vil forsøge at gøre Brabrand Rostadion til et center for kaproere i fremtiden.

Det fortæller de to to foreninger i en pressemeddelelse fra Dansk Forening for Rosport.

- Det er vigtigt for dansk roning, at vi kan afholde større mesterskaber rundt omkring i landet, og på baggrund af det nyligt afholdte DM, der blev en succes, så er Brabrand sø og rostadion jo et naturligt valg, udtaler formanden for Dansk Forening for Rosport, Henning Bay Nielsen.

Hvis Brabrand Rostadion skal afvikle flere større regattaer, så kræver det et robaneanlæg med startpontoner, så alle roere kan blive sendt afsted samtidig. Sådan et anlæg er ikke fast inventar i Brabrand, som var nødt til at låne det manglende udstyr i forbindelse med det overståede danske mesterskab.

Formanden for Dansk Forening for Rosport fortæller, at man i øjeblikket kigger på en mulig permanent løsning til Brabrand.

- I øjeblikket arbejder vi på en strategi, for fremtidige placeringer af større regattaer i Danmark. I den forbindelse overvejes der også, om der skal indkøbes et mere permanent startanlæg, medaljeponton og måludstyr til Brabrand sø. For på baggrund af de gode resultater fra i år, går der ikke mange år før der igen kommer DM på Brabrand og vi vil også være interesseret i at placere internationale regattaer på Brabrand Sø, udtaler Henning Bay Nielsen.

Et kommende stævne på Brabrand Sø kan blive Baltic Cup 2021, hvor Danmark skal være vært for U18 mesterskabet.

I Aarhus Open Regetta håber formand Sven Hagen Madsen, at der kan komme endnu mere liv på det århusianske rostadion.

- Vi håber vi kan fortsætte det gode samarbejde med kommunen og herigennem få forbedret banen yderligere, så den kan komme endnu tættere på international standard. Det klare mål er, at Brabrand Rostadion kan blive center for kaproere i Østjylland, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce