Annonce
Sport

Foreninger håber på flere regattaer på Brabrand Rostadion

DM i roning på 2000 meter var en stor succes og derfor overvejer foreningerne bag arrangementet at trække flere regattaer til Brabrand Rostadion i fremtiden. Foto: Brian Sørensen
September måneds DM i roning på Brabrand sø var så stor en succes, at foreningen bag arrangementet vil forsøge at få flere konkurrencer til Aarhus.

RONING: Det nyligt overståede DM i roning på 2000 meter på Brabrand sø var det første af sin slags i længere tid. Arrangementet var dog så stor en succes, at folkene bag Dansk Forening for Rosport og Aarhus Open Regetta vil forsøge at gøre Brabrand Rostadion til et center for kaproere i fremtiden.

Det fortæller de to to foreninger i en pressemeddelelse fra Dansk Forening for Rosport.

- Det er vigtigt for dansk roning, at vi kan afholde større mesterskaber rundt omkring i landet, og på baggrund af det nyligt afholdte DM, der blev en succes, så er Brabrand sø og rostadion jo et naturligt valg, udtaler formanden for Dansk Forening for Rosport, Henning Bay Nielsen.

Hvis Brabrand Rostadion skal afvikle flere større regattaer, så kræver det et robaneanlæg med startpontoner, så alle roere kan blive sendt afsted samtidig. Sådan et anlæg er ikke fast inventar i Brabrand, som var nødt til at låne det manglende udstyr i forbindelse med det overståede danske mesterskab.

Formanden for Dansk Forening for Rosport fortæller, at man i øjeblikket kigger på en mulig permanent løsning til Brabrand.

- I øjeblikket arbejder vi på en strategi, for fremtidige placeringer af større regattaer i Danmark. I den forbindelse overvejes der også, om der skal indkøbes et mere permanent startanlæg, medaljeponton og måludstyr til Brabrand sø. For på baggrund af de gode resultater fra i år, går der ikke mange år før der igen kommer DM på Brabrand og vi vil også være interesseret i at placere internationale regattaer på Brabrand Sø, udtaler Henning Bay Nielsen.

Et kommende stævne på Brabrand Sø kan blive Baltic Cup 2021, hvor Danmark skal være vært for U18 mesterskabet.

I Aarhus Open Regetta håber formand Sven Hagen Madsen, at der kan komme endnu mere liv på det århusianske rostadion.

- Vi håber vi kan fortsætte det gode samarbejde med kommunen og herigennem få forbedret banen yderligere, så den kan komme endnu tættere på international standard. Det klare mål er, at Brabrand Rostadion kan blive center for kaproere i Østjylland, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Jada giver ekstrakoncert på Train

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce