Annonce
Aarhus

Forenings-dynamo får tre år mere

Christine Winding-Lauritzen har sat masser af aktiviteter i gang i Beder-Malling Idrætsforening. Foto: Michael Svenningsen
Christine Winding-Lauritzen skal udvikle BMI i Beder-Malling til noget, der kan brede sig til hele landet. Hun er godt i gang.

BEDER-MALLING: Vejen er måske ved at blive banet for en ny måde at drive idrætsforening på. I Beder-Malling kan et prøveprojekt blive model for andre klubber landet over.

Det begyndte som frivilligt arbejde. Christine Winding-Lauritzen ville sætte ting i gang og rette op på økonomien i cafeen i Beder-Malling Idrætsforening. Den var kørt helt af sporet, og der var et underskud på et år på 300.000 kroner.

En gruppe af frivillige med hende i spidsen gik i gang og ændrede underskud til overskud på 50.000 kroner. Samtidig opstod den ene aktivitet efter den anden.

En bevilling på 300.000 kroner fra DIF og DGI’s foreningspulje blev derefter et økonomisk startskud for, at Christine Winding-Lauritzen kunne gå på fuld tid. Det begyndte 1. februar 2019.

Det går så godt, at den aftale nu bliver forlænget med tre år, og den har fået en lignende makker i TMG i nabobyen Mårslet.

Christine Winding-Lauritzen er såkaldt foreningsudvikler.

Den positive udvikling i BMI har blandt andet ført til prisen som Årets Ildsjæl i Aarhus og en plads i finalen til Danskernes Idrætspris forleden.

Vi håber, at erfaringerne fra BMI og TMG kan bruges i hele Danmark.

Flemming Poulsen, direktør i DGI Østjylland

For hele landet

Nu fortsætter arbejdet i yderligere tre år i samarbejde med DGI Østjylland, der finansierer halvdelen af stillingen. Det sker med midler fra landsorganisationen i DGI, der har afsat 25 millioner kroner til at få flere børn og unge engageret i foreningslivet. Penge derfra er blevet prioriteret til at afprøve fælles ansættelser i flerstrengede århusianske idrætsforeninger.

I DGI Østjylland ser man frem til at indgå i samarbejdet med BMI.

- Vi har lavet aftaler om foreningsudviklere i to foreninger i Aarhus-området og håber, at erfaringerne fra BMI og TMG kan bruges i hele Danmark og dermed for, at vi når visionen om at blive verdens mest idrætsaktive nation. En foreningsudvikler er ikke en modsætning til frivillighed, men gør det nemmere at rekruttere og fastholde engagementet hos de frivillige. For eksempel ved at understøtte et fællesskab for unge trænere og ved, at foreningsudvikleren har overblik over foreningens aktiviteter, opgaver og kommunikation, siger Flemming Poulsen, direktør i DGI Østjylland.

Annonce

Vil have flere unge ind

- Nu kan vi forfølge vores ambition om at øge aktivitetsniveauet og medlemstallet for især børn og unge i alderen 0-25 år, siger Jørn Riis, formand for BMI.

- Det har også været vigtigt for BMI, at foreningens bestyrelser, frivillige og Christine Winding Lauritzen har et endnu stærkere fundament for at udvikle foreningen. Det sker blandt andet ved, at hun bliver en del af DGI Østjyllands organisation og alle de idræts- og foreningsfagligheder, der er samlet her, siger Jørn Riis.

Christine Winding-Lauritzen er formelt ansat i DGI Østjylland pr. 1. januar 2020, men vil stadig arbejde med udgangspunkt i Egelund Idrætscenter. Hun er cand.scient.pol. og arbejdede tidligere hos Region Midtjylland i Viborg.

- Vi har mange interessante ting i gang, men der har hele tiden været en usikkerhed om, hvor lang tid vi har kunne fortsætte arbejdet. Med en treårig aftale er den usikkerhed væk, og vi kan fokusere på at få realiseret alle vores drømme, siger Christine Winding-Lauritzen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

50 år: Arbejdshest repræsenterede Danmark ved fem slutrunder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

21 teststeder i Region Midtjylland lukker i løbet af de kommende tre uger - se her hvilke

Indland

4000 tilskuere ved fodboldkamp opfordres til coronatest

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce