Annonce
Navne

Forkæmper fylder 65 år

65 Marianne Banner, Aarhus, formand for Landsforeningen Autismes kreds Østjylland, fylder 65 år lørdag 22. september.

Marianne Banner blander sig, når handicappede efter hendes mening ikke behandles ordentligt. Det er i årenes løb blevet til utallige byrådsmøder, læserbreve, høringer og forbedringsforslag, for autisme griber ind hos mange handicapgrupper - psykiatri, adhd, angst, spiseforstyrrelser og fysiske handicap.

Marianne Banner har læst teologi og filosofi og har en uddannelse inden for Flyvevåbnet som en af de første kvinder i Danmark. I 1995 fødte hun en søn, der viste sig at have autisme. Herefter viede hun sit liv til at arbejde for de autismeramtes sag. Hun blev formand for Langagerskolens skolebestyrelse og har arbejdet for at samle forældre og skabe netværk, kæmpe for gode uddannelsesvilkår og jobmuligheder og arrangere foredrag og konferencer med autisme som gennemgående tema.

Derudover passer hun en projektansættelse i Socialforvaltningen i Aarhus - et job, hun nu går på pension fra - og bruger sin fritid på sin søn foruden lejlighedsvis egenomsorg i form af god portvin, fyldt chokolade og en spændingsroman.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce